Open menu
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 
 
 
PRESS

 PRENOSIMO

Za deset dana bi iz Kine trebalo stići 160 specijaliziranih radnika, među njima su i varioci - ključi za iduću fazu radova

Ne staje gradnja Pelješkog mosta

 
Pelješki most

 

PRESS

 

 

Pelješki most sve više poprima obrise konačnog izgleda. Stupovi, odnosno piloni izronili su iz mora, a neki su već dosegnuli razinu za postavljanje rasponske čelične konstrukcije. Međutim, izgledno je da radovi neće završiti na vrijeme. I za to je "zaslužna" pandemija.

 

Za deset dana bi iz Kine trebalo stići 160 specijaliziranih radnika, među njima su i varioci - ključi za iduću fazu radova.

...

Na gradilištu Pelješkog mosta ovih je dana oko 650 radnika. No zbog pandemije, u Kini je nekoliko mjeseci bila prekinuta proizvodnja dijelova konstrukcije pa bi se rok za izgradnju mosta mogao produljiti.

- Ona je sada nastavljena, intenzivirana je. Radi se u dvije tvornice, tako da oni nastoje što je moguće više smanjiti taj zaostatak koji imaju. Naime, bilo je predviđeno da jedna pošiljka tih elemenata bude tu krajem 7. mjeseca, međutim ona će sad biti tek u rujnu, rekao je Jeroslav Šegedin, predstavnik Hrvatskih cesta.

Kašnjenje radova stanovnike ne zabrinjava. Prije malo više od pola godine počela je i izgradnja pristupnih cesta koje bi trebale biti gotove do sredine 2022.

- Dinamika cesta je uglavnom zadovoljavajuća. I mislim da smo na ovoj dionici koju izvodi Strabag definitivno smo u roku, na dionici koju izvodi grčki Avax trenutno nešto malo kasnimo, ali nadamo se da će sve stići, dodao je Šegedin.

Najzahtjevnija dionica je izgradnja pristupnih cesta i stonske obilaznice. Riječ je o Mostu Ston koji će počinjati i završavati tunelom, a na kojemu će raditi radnici tvrtke Brodosplit.

Za nekoliko dana počet će miniranje na području na kojem će se graditi tunel Polakovica, jedan od ukupno 4 na pristupnim cestama s pelješke strane.

 

 

 Drugi upravo čitaju...
 

 

  

 

 

Foto: scrshot HRT

Priredio: Mario Mehaković

Izvor: HRT

 

Prenosimo

Harley-Davidson Zagreb

TOP AUDIO

Trenutno posjetitelja

Imamo 293 gostiju i nema članova online

A- A A+
Srbija će ove godine morati priznati Kosovo?
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:

Pomoć braniteljima i njihovim obiteljima

Nove objave

Open menu
JSN Epic is designed by JoomlaShine.com