Open menu
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 
 
 
PRESS

 PRENOSIMO

"Pravda je pobijedila i dragi Bog to valjda vidi i gleda"

Obustavljen postupak protiv Marijana Živkovića zbog razbijanja ćirilične ploče

 
Marijan Živković

 

PRESS

 

 

Općinsko državno odvjetništvo u Vukovaru odustalo je od daljnjeg postupka protiv Marijana Živkovića, Vukovarca i oca dvojice poginulih branitelja, kojem se sudilo zbog razbijanja ćirilične ploče na Policijskoj postoji u Vukovaru 2013. godine. Za N1 televiziju je to potvrdio njegov odvjetnik Emil Mitrovski.

 

"Općinsko državno odvjetništvo u Vukovaru prije održavanja rasprave koja je bila zakazana za 5.11., dostavilo je podnesak Općinskom sudu u Vukovaru kojim se obustavlja postupak protiv Marijana Živkovića. Općinsko državno odvjetništvo je postupak obustavilo nakon provedenog novog psihijatrijskog vještačenja u ponovljenom postupku. Ono je potvrdilo prvo vještačenje u ovom slučaju, da je Marijan Živković u vrijeme počinjenja djela bio neubrojiv. Time je rasprava postala bespredmetna, a Marijan Živković je slobodan čovjek", kaže Mitrovski koji pojašnjava da Živković tada ponesen emocijama i mase nije mogao upravljati svojim postupcima te da se u slučajevima u kojima vještaci to utvrde uobičajeno više ne raspravlja o meritumu.

...

Marijan Živković za N1 kaže da mu je rješenje o obustavi uručeno te kratko poručuje: "Ja sam mali čovjek, ali se nisam plašio ničega, a evo samo mogu plakati za mojim sinovima. Ali pravda je pobijedila i dragi Bog to valjda vidi i gleda. A i narod. Mnogi su mi rekli da se mole za mene, i sam se molim. Samo to mogu reći, hvala Bogu, ima ga i pravda je pobijedila."

"Pravna je to pobjeda, a ne politika", ističe Mitrovski koji smatra da se postupak nakon 2016. godine kada je Živković prvi puta nepravomoćno oslobođen više nije trebao niti voditi.

 

 

 Drugi upravo čitaju...
 

 

  

 

 

Foto: 1. N1/Pixsell/Goran Ferbezar

Priredio: Mario Mehaković

Izvor: N1

 

Ovaj materijal sufinanciran je sredstvima Fonda za poticanje pluralizma i raznovrsnosti elektroničkih medija. 

 

Prenosimo

Harley-Davidson Zagreb

TOP AUDIO

Trenutno posjetitelja

Imamo 163 gostiju i nema članova online

A- A A+
Srbija će ove godine morati priznati Kosovo?
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:

Pomoć braniteljima i njihovim obiteljima

Nove objave

Open menu
JSN Epic is designed by JoomlaShine.com