Open menu
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 
 
 
PRESS

 PRENOSIMO

Visoko državno odlikovanje u redu je najviših priznanja - veleredova koje Hrvatska dodjeljuje

Sabor potvrdio uvođenje novog odlikovanja - Velereda Franje Tuđmana

 
Velered Franje Tuđmana

 

PRESS

 

 

Hrvatski sabor u petak je većinom glasova - 75 glasova za i 27 protiv - dopunio Zakon o odlikovanjima i priznanjima Republike Hrvatske kojim se utvrđuje odlikovanje Velereda Predsjednika Republike Franje Tuđmana s lentom i Danicom.

 

To novo visoko državno odlikovanje u redu je najviših priznanja - veleredova koje Hrvatska dodjeljuje, kojih je do sada bilo četiri, a nose imena hrvatskih kraljeva Tomislava, Petra Krešimira IV i Dmitra Zvonimira i kraljice Jelene.

...

Dodjeljivalo bi se svake godine 10. prosinca, o obljetnici smrti Franje Tuđmana, hrvatskim državljanima kao izraz najvišeg priznanja Republike Hrvatske za promicanje hrvatskih državnih i nacionalnih interesa u zemlji i inozemstvu.

Hrvatski sabor prihvatio je većinom glasova i izvješće o sastanku Europskog vijeća koji se održao 17. i 18. listopada u Bruxellesu i na kojem su europski čelnici razgovarali o novom institucionalnom okviru Europske unije, procesu proširenja, Brexitu, novom sedmogodišnjem proračunu EU-a, klimatskim promjenama i o Turskoj.

Europsko vijeće na sastanku nije donijelo odluku o otvaranju pristupnih pregovora sa Sjevernom Makedonijom i Albanijom iako im je Europska komisija dala zeleno svjetlo jer su se tome usprotivile Francuska, Nizozemska i Danska.

Premijer Andrej Plenković najavio je ranije da će se Hrvatska kao predsjedateljica EU-om u prvoj polovici iduće godine zauzimati da zemlje jugoistočne Europe nastave svoj put prema članstvu u Europskoj uniji jer smatra da je ono bitno za njihovu transformaciju te mir i stabilnost u regiji.

 

 

 Drugi upravo čitaju...
 

 

  

 

 

Foto: 1. N1/Pixsell/Davor Puklavec

Priredio: Mario Mehaković

Izvor: Hina

 

 

Prenosimo

Harley-Davidson Zagreb

TOP AUDIO

Trenutno posjetitelja

Imamo 314 gostiju i nema članova online

A- A A+
Srbija će ove godine morati priznati Kosovo?
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:

Pomoć braniteljima i njihovim obiteljima

Nove objave

Open menu
JSN Epic is designed by JoomlaShine.com