Open menu
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 
 
 
PRESS

 PRENOSIMO

Karlo Starčević (HSP) daje svoju plaću najboljim studentima

I ove godine gradonačelnik Gospića stipendira studente svojom plaćom

 
Karlo Starčević

 

PRESS

 

 

Devet stipendija od 600 do 1.300 kuna na mjesec dodijelit će gradonačelnik Gospića Karlo Starčević (HSP) za ovu akademsku godinu, čime nastavlja praksu da svoju plaću daje najboljim studentima, priopćeno je iz ureda gradonačelnika.

 

Rok za prijavu je 26. prosinca, a kriterij za dodjelu je uspjeh studenta u prošloj godini, sudjelovanje na natjecanjima i plasman na tim natjecanjima, objavljeni radovi i osvojene nagrade, vrsta studija s obzirom na deficitarna zanimanja te socijalno – materijalno stanje kandidata.

...

S obzirom na to da svoju gradonačelničku plaću dijeli studentima, gradonačelnik zapravo volontira, i to s ciljem, kako piše u priopćenju, da “podiže znanje i sposobnost svojih mladih sugrađana kako bi se zadovoljila potreba za stručnim kadrovima na području grada Gospića”.

“Kao deficitarna zanimanja od interesa za Gospić u ovoj akademskoj godini izdvojeni su elektrotehnika, fizika, kemija, matematika, strojarstvo i medicina, sve s ciljem da se studenti, koji su tijekom dosadašnjeg školovanja ostvarili visoke rezultate, a imaju slabe imovinske prilike, potaknu na daljnje školovanje”, stoji u priopćenju.

Neki studenti koji su dobivali stipendiju od gradonačelnikove plaće danas su u Gospiću liječnici, inženjeri ili profesori.

 

 

 Drugi upravo čitaju...
 

 

  

 

 

Foto: Izvor

Priredio: Mario Mehaković

Izvor: Hina

 

Prenosimo

Harley-Davidson Zagreb

TOP AUDIO

Trenutno posjetitelja

Imamo 557 gostiju i nema članova online

A- A A+
Srbija će ove godine morati priznati Kosovo?
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:

Pomoć braniteljima i njihovim obiteljima

Nove objave

Open menu
JSN Epic is designed by JoomlaShine.com