Open menu
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

PRESS
HRVCON

"Danas smo ponosni baštinici pobjedničke hrvatske vojske. Naša je zadaća biti na visokoj razini obučenosti i spremnosti te dostojno predstavljati našu Domovinu u svijetu"

 
HRVCON
 

 

PRESS

 

Pripadnici 8. hrvatskog kontingenta obilježili su Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja te 26. obljetnicu VRO Oluja 4. i 5. kolovoza 2021. u Republici Poljskoj.

 

Obilježavanje je započelo sportskim turnirom u nogometu, odbojci i boćanju dan uoči Dana pobijede. Uz hrvatske timove, natjecanju su se pridružili timovi oružanih snaga SAD-a i Rumunjske. Nogometni turnir i turnir u boćanju osvojili su pripadnici hrvatskog kontingenta dok su turnir u odbojci osvojili pripadnici rumunjskog kontingenta. Uz zajedničku obuku, sport je jedan od važnijih elemenata koji međusobno povezuje pripadnike Borbene grupe – Poljska.

 

...

Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja te 26. obljetnica VRO “Oluja” obilježena je svečanim postrojavanjem pripadnika 8. hrvatskog kontingenta.

U svom obraćanju zapovjednik 8. hrvatskog kontingenta satnik Dario Bilješković prisjetio se važnosti oslobođenja Knina, višestoljetnog simbola Hrvatske države, i 5. kolovoza 1995. godine kad je u maestralnoj vojno redarstvenoj operaciji Oluja u samo 84 sata oslobođeno 11 000 četvornih kilometara teritorija današnje Republike Hrvatske.

“Danas smo ponosni baštinici pobjedničke hrvatske vojske. Naša je zadaća biti na visokoj razini obučenosti i spremnosti te dostojno predstavljati našu Domovinu u svijetu”, istaknuo je satnik Bilješković.
Posebna čestitka upućena je sedmorici pripadnika koji su bili sudionici VRO “Oluja”.

Svetu misu za sve poginule i nestale hrvatske branitelje iz Domovinskog rata predvodio je vojni kapelan Josip Kešinović.

Podsjetimo, hrvatski kontingent ojačane prednje prisutnosti (eFP – enhanced Forward Presence) nalazi se u sastavu međunarodne Borbene grupe-Poljska s misijom pružanja vatrene potpore. Borbena grupa-Poljska nalazi se pod vodstvom Sjedinjenih Američkih Država u kojoj, uz američke i hrvatske snage, sudjeluju i pripadnici oružanih snaga Rumunjske i Ujedinjenog Kraljevstva. Borbena grupa-Poljska nalazi se u sastavu 15. mehanizirane brigade vojske Republike Poljske, a razmještena je na vojnom poligonu Bemowo Piskie na sjeverozapadu Republike Poljske.

Priredio: Mario Mehaković

Izvor: MORH

 

UCM

Harley-Davidson Zagreb

TOP AUDIO

Trenutno posjetitelja

Imamo 395 gostiju i nema članova online

A- A A+
Srbija će ove godine morati priznati Kosovo?
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:

Pomoć braniteljima i njihovim obiteljima

Nove objave

Open menu
JSN Epic is designed by JoomlaShine.com