Open menu
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 
 

PRESS

HVU

Cilj Pripremnog kampa je pripremiti nove kadete na vojnički život i kadetsku službu

Na HVU počeo Pripremni kamp kadeta i vojna izobrazba

 

Na HVU počeo Pripremni kamp kadeta i vojna izobrazba

 

PRESS

 

 

 

Na Hrvatskom vojnom učilištu “Dr. Franjo Tuđman” počeo je u ponedjeljak, 6. rujna 2021. godine Pripremni kamp kadeta 19. naraštaja i slijedno rastuća izobrazba za časnike i dočasnike Hrvatske vojske.

 

Na Pripremnom kampu za kadete preddiplomskih sveučilišnih studija Vojnog vođenja i upravljanja i Vojnog inženjerstva, integriranog preddiplomskog i diplomskog sveučilišnog studija Vojnog pomorstva te vojnih pilota sudjeluje 117 kadeta, od kojih je 26 kadetkinja i 10 stranih kadeta iz Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Kosova.

...

Trotjedni pripremni kamp koji provodi Kadetska bojna “Predrag Matanović” na čelu sa zapovjednikom bojne satnikom Dinkom Frajzmanom, instruktorima i kadetima starijih naraštaja obuhvaća vojnu službu, tjelovježbu, psihološku pripremu vojnika i pješačko oružje sa zadaćom gađanja.

Cilj Pripremnog kampa je pripremiti nove kadete na vojnički život i kadetsku službu. Kadete se upoznaje s pravilima vojne službe, obvezama, pravima, dužnostima, ograničenjima i zabranama kao i osnovnim vojnim znanjima i vještinama potrebnim za obavljanje kadetske službe.

Nakon Pripremnog kampa slijedi polaganje svečane prisege i početak nove akademske godine.

Slijedno rastuću izobrazbu započelo je i 287 časnika i dočasnika od kojih je 16 iz stranih oružanih snaga i to Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Kosova, Sjeverne Makedonije i Slovenije.

Izobrazba na Hrvatskom vojnom učilištu “Dr. Franjo Tuđman” počela je za 24. naraštaj Ratne škole “Ban Josip Jelačić” koju uz pripadnike Oružanih snaga pohađaju i djelatnici MORH-a i MUP-a, 30. naraštaj Zapovjedno stožerne škole “Blago Zadro”, 21. naraštaj Temeljne časničke izobrazbe, 20. naraštaj Napredne časničke izobrazbe i 20. naraštaj Visoke dočasničke izobrazbe. U Dočasničkoj školi “Damir Tomljanović Gavran” u Požegi svoju izobrazbu počeli su polaznici 59. naraštaja Temeljne dočasničke izobrazbe.

 
 

Foto: HVU


Autor: Lorena Tulić

Izvor: MORH

 

 

UCM

Harley-Davidson Zagreb

TOP AUDIO

Trenutno posjetitelja

Imamo 351 gostiju i nema članova online

A- A A+
Srbija će ove godine morati priznati Kosovo?
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:

Pomoć braniteljima i njihovim obiteljima

Nove objave

Open menu
JSN Epic is designed by JoomlaShine.com