Open menu
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

PRESS
HV

Na vježbi je sudjelovao 51 pripadnik Tigrova

 
Brave Warrior
 

 

PRESS

 

 

Pripadnici 1. mehanizirane bojne Tigrovi Gardijske mehanizirane brigade Hrvatske kopnene vojske sudjelovali su na međunarodnoj vojnoj vježbi “Brave Warrior 21” u Mađarskoj.

 

Na vježbi, koja je provedena od 25. svibnja do 11. lipnja 2021., sudjelovao je 51 pripadnik Tigrova, od kojih su tri žene.

...

Pripadnici Hrvatske kopnene vojske integrirani su u sastav mađarske pješačke postrojbe 1. satnije, 3. pješačke bojne “Bercsényi Miklós” i 5. pješačke brigade “BocskaiIstván”.

Tijekom vježbe BW21 pripadnici Tigrova provodili su široki spektar zadaća na različitim vojnim poligonima u Mađarskoj.

Na području poligona “Ujmajor” provodila se integracijska obuka s postrojbama oružanih snaga Mađarske, Poljske, Slovačke, Ukrajine i SAD-a koje su također sudjelovale na ovoj vježbi.

Tom prilikom, provedeno je taktičko kretanje s BOV “PATRIA”, izviđanje i zauzimanje očekujućeg područja, uspostava obrane na brzu ruku te osiguranje isturenog zapovjednog mjesta.

Zajedno s pripadnicima oružanih snaga SAD-a, pripadnici Tigrova sudjelovali su u provedbama taktičkih zadaća bliske zračne potpore.

Na vojnom poligonu “Ujdorogd” te na poligonu “Ruin Town” provodile su se urbane operacije tijekom kojih su pripadnici OSRH pokazali iznimne vještine i vrhunsku motiviranost. Korištenjem simulacijskog sustava MILES omogućen je realan prikaz učinkovitosti provedbe aktivnosti, što je dalo dodatan uvid u uspješnost provedbe taktičih zadaća. Od ostalih zadaća, pripadnici 3. mehanizirane satnije provodili su izviđanja rute, uspostavu promatračke postaje te bili potporni element u zadaći proboja minsko žičanih zapreka sa pripadnicima oružanih snaga SAD-a.

Vojna vježba “Brave Warrior 21” provodi se u sklopu međunarodne vježbe “Saber Guardian 21” koja je dio vježbe “DEFENDER-Europe 21” (DE21) koju Zapovjedništvo američkih kopnenih snaga za Europu i Afriku (USAREUR-AF) provodi na području Europe do polovice lipnja 2021.

Pored ove vježbe, u sklopu DE21 provodile su se i vježbe “Swift Response 21” i “Immediate Response 21”, a u tijeku je i simulacijska vježba “Defender 21 CPX”.

Zapovjedništvo američkih kopnenih snaga za Europu i Afriku vježbu DEFENDER-Europe 21 provodi na području Europe, a u njenu provedbu je uključeno oko 28 000 pripadnika američkih, savezničkih i partnerskih snaga iz ukupno 26 zemalja.

 

Priredio: Mario Mehaković

Izvor: MORH

 

 

Ovaj materijal sufinanciran je sredstvima Fonda za poticanje pluralizma i raznovrsnosti elektroničkih medija.

 

UCM

Harley-Davidson Zagreb

TOP AUDIO

Trenutno posjetitelja

Imamo 283 gostiju i nema članova online

A- A A+
Srbija će ove godine morati priznati Kosovo?
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:

Pomoć braniteljima i njihovim obiteljima

Nove objave

Open menu
JSN Epic is designed by JoomlaShine.com