Open menu
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 
 

PRESS

Ratni zločini

Odbacivanje prijave obrazloženo time što je od sedmero počinitelja dio aboliran, dio pomilovan...

Sačić traži detaljnije obrazloženje odluke o odbacivanju kaznene prijave za ubojstvo djevojčice Martine Štefančić

 

Željko Sačić

 

PRESS

 

 

 

Željko Sačić (HS) poručio je u petak da glavna državna odvjetnica i ministar pravosuđa moraju zatražiti obrazloženje odluke Županijskog državnog odvjetništva o odbacivanju kaznene prijave protiv počinitelja ratnog zločina nad četverogodišnjom djevojčicom Martinom Štefančić.

 

Djevojčicu Martinu Štefančić ubili su u Borovu Selu u proljeće 1992. pripadnici paravojnih srpskih postrojbi, zajedno s njezinom bakom, dok su joj strica teško ranili.

...

Županijsko državno odvjetništvo u Osijeku odbacilo je prijavu Udruge hrvatskih branitelja i dragovoljaca Vukovara protiv počinitelja ratnog zločina na štetu djevojčice, njene bake i strica.

Sačić je u saborskom govoru na slobodnu temu rekao da je odbacivanje prijave obrazloženo time što je od sedmero počinitelja dio aboliran, dio pomilovan, po dvojica su u Republici srpskoj i Srbiji, a jedan u Skandinaviji, te da se ne može vjerovati svjedocima iz Borova Sela koji su u trenutku zločina imali 12 i 14 godina.

Zlata Hrvoj Šipek i Ivan Malenica moraju zatražiti detaljno obrazloženje te odluke, ustvrdio je Sačić i poručio „sramite se svi koji ste sudjelovali u tome i nagradili ubojice da žive nekažnjeni“.

Najavio je da će Hrvatski suverenisti zatražiti sjednice odbora za ratne veterane i za nacionalnu sigurnost, jer "ako se odbor mogao baviti trulim jajima, može i onemogućivanjem istraživanja i privođenjem pravdi počinitelja najgnusnijih ratnih zločina".

 

 
 
 
 

Foto: Izvor


Priredio: Mario Mehaković

Izvor: Hina

 

 

UCM

Harley-Davidson Zagreb

TOP AUDIO

Trenutno posjetitelja

Imamo 293 gostiju i nema članova online

A- A A+
Srbija će ove godine morati priznati Kosovo?
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:

Pomoć braniteljima i njihovim obiteljima

Nove objave

Open menu
JSN Epic is designed by JoomlaShine.com