Open menu

Korisnička ocjena: 5 / 5

Zvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivna
 
 
PRESS

Piše: Zlatko Pinter

Ovo je samo jedan od tisuća sličnih slučajeva nekažnjenih zločina nad Hrvatima!

Gdje je pravda za sedmogodišnjeg Renata i njegove roditelje!?

 
Obitelj Šajnović
 

 

PRESS

 

 

 

Sedmogodišnji Renato Šajnović i njegovi roditelji (majka Marija i otac Stanko) ubijeni su na pragu svoje obiteljske kuće u naselju Bodegraj (općina Okučani) 30. rujna 1991. godine od strane četničkih zločinaca.

 

Dakle, teče dvadeset i osma godina od počinjenja ovog nekažnjenog zločina.

...

O njima se ne prave kazališne predstave, ne snimaju se filmovi, njihova sudbina se ne spominje u najgledanijim i najslušanijim emisijama Hrvatske radio-televizije, oni se prešućuju u medijima, njihovu rodbinu ne primaju hrvatski predsjednici, premijeri i ministri, O NJIMA SE U HRVATSKOJ ŠUTI VEĆ VIŠE OD 27 GODINA.

Ova sramotna šutnja o nekažnjenom zločinu nad nedužnim Hrvatima, o monstruoznom pokolju u kojemu nije pošteđeno ni sedmogodišnje dijete (Renato, rođen 1984. godine), neoprostivi je grijeh, ne samo prema ovim žrtvama, nego i prema svima drugima koji su stradali od ruku krvnika, prema njihovim preživjelim srodnicima, a u konačnici i prema samom hrvatskom narodu.

Ubojice obitelji Šajnović su tadašnji pripadnici "TO Okučani" Milorad Dabić i Boško Krnjajić i pripadnik "srpske milicije" s područja Okučana, Gostimir Milanović.

- sadržaj se nastavlja -

 

 Drugi upravo čitaju...
 

 

Vojni sud bivše "JNA" u Banja Luci je još krajem studenoga 1991. godine podignuo protiv njih optužnicu, a postupak je nastavljen na Općinskom sudu u Beogradu 2003. godine i ubrzo obustavljen protiv dvojice optuženih (Krnjajića i Milanovića), dok je Milorad Dabić - koji je priznao zločin - smješten na psihijatriju.

- sadržaj se nastavlja -

 

obitelj Šajnovićobitelj Šajnović

 

Tako su zločinci amnestirani, a zločin ostao nekažnjen.

To je praksa Beograda od samoga početka. Oni su i formirali posebni Odjel za ratne zločine zato da bi svoje zločince zaštitili i skrili vlastite krvave tragove, a ne radi kažnjavanja ubojica i ta igra je toliko prozirna da je ne mogu shvatiti samo budale.

Ovo je samo jedan od tisuća sličnih slučajeva nekažnjenih zločina nad Hrvatima koji su se događali diljem Hrvatske i Bosne i Hercegovine.

Ponašanje Republike Hrvatske, odnosno, svih garnitura vlasti (od 2000. godine nadalje - bez izuzetka!) kao i državnih institucija (posebice DORH-a, policije, pravosuđa) je najblaže rečeno sramotno. Zahvaljujući njihovom neradu i srljanju u normalizaciju odnosa sa Srbijom, te nedopustivo blagonaklon odnos prema svima koji su te zločine činili, prikrivali ih i opstruirali njihovo kažnjavanje, tu smo gdje smo.

Danas nam ti isti nastoje zatvoriti usta. Napadaju vukovarskog gradonačelnika i optužuju ga za "politizaciju" predstojećeg mirnog prosvjeda u gradu heroju, a upravo oni to pitanje nastoje ispolitizirati.

Da imaju imalo savjesti, barem bi šutjeli.

Dižem svoj glas protiv nekažnjavanja zločina - u ime maloga Renata koji nikad nije imao prigodu krenuti u školu i odrasti, u ime 402  pobijene djece u Slavonskom Brodu i diljem Hrvatske, u ime svih onih koji su ostali bez svojih roditelja, braće, sestara, baka i djedova a nikad nisu dočekali suđenje krvnicima, u ime svih onih koji još uvijek tragaju za kostima svojih najmilijih.

Pljunut ću u lice svakomu tko me upita "zašto prosvjed u Vukovaru?"

 

komentar

 

 

Foto: 1. DPCM/Fb

 

 Autor: Zlatko Pinter

 

 

 

Ovaj materijal sufinanciran je sredstvima Fonda za poticanje pluralizma i raznovrsnosti elektroničkih medija.

 

 

Stavovi izraženi u ovom članku su autorovi i ne odražavaju nužno uredničku politiku Domoljubnog portala CM.

  

 

 

UCM

Harley-Davidson Zagreb

TOP AUDIO

Trenutno posjetitelja

Imamo 307 gostiju i nema članova online

A- A A+
Srbija će ove godine morati priznati Kosovo?
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:

Pomoć braniteljima i njihovim obiteljima

Nove objave

Open menu
JSN Epic is designed by JoomlaShine.com