Open menu

Korisnička ocjena: 5 / 5

Zvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivna
 
 
PRESS

DPCM

"Bilo bi interesantno znati koliko je djece od onih koji su ratovali protiv Republike Hrvatske danas na Policijskoj akademiji"
Reakcija na kolumnu Slavice Lukić u Jutarnjem

 
užičko kolo
 

 

PRESS: Komentar

 

 

Posljednjih se dana puno piše o užičkom kolu koje se plesalo na Policijskoj akademiji u Zagrebu.

 

Događaj je komentirala i supruga Milorada Pupovca (Slavica Lukić) 22. srpnja u Jutarnjem, stavljajući u kontekst Milijana Brkića, te navodeći da je "MUP to sve najavio u priopćenju u kojem izričito ne spominje užičko kolo, ali je iz svega jasno da vrag leži upravo u njemu".

 

Slavica Lukić

 

Na reakcije čitatelja povodom objavljenog teksta gospođe Slavice Lukić nije trebalo dugo čekati.

...

Tomislav Bilandžić umirovljeni je djelatnik MUP-a RH i dragovoljac Domovinskog rata. "Vrag uvijek leži u detalju...", tim je riječima započeo svoj komentar, odgovor na tekst Slavice Lukić.

"Budući sam i sam proveo jedan dio života na Policijskoj akademiji uzet ću si za pravo napisati nekoliko rečenica", nastavlja Bilandžić.

"Na Policijskoj akademiji uvijek se pjevalo i plesalo u skladu s vremenom i društvenom klimom u kojoj se živjelo. Zato mene plesanje Užičkog kola ovih dana na policijskoj akademiji u Zagrebu ni malo ne čudi niti ne iznenađuje. Do prije Domovinskog rata je tamo svirala jedna "muzika". U vrijeme Domovinskog rata i neposredno nakon njega kada sam i sam tamo došao je svirala neka druga "glazba". Danas očigledno više ne svira ta "glazba". Danas se pleše užičko kolo i na Trgu bana Jelačića i na Policijskoj akademiji u Zagrebu, danas se podižu spomenici onima koji su ratovali protiv Republike Hrvatske i ruše onima koji su ratovali za nju.

Naravno da gospođi Slavici Lukić, supruzi gospodina Milorada Pupovca ne smeta plesanje užičkog kola u Policijskoj akademiji koja nosi naziv Josipa Jovića, policajca koji je ubijen na "Krvavi Uskrs" 1991. godine na Plitvicama upravo od strane onih koji su plesali užičko kolo. Vrag je uvijek u detalju. Vjerujem da bi i njoj i suprugu bilo drago da znanje plesanja užičkog kola bude uvjet za upis na Policijsku akademiju. Isto tako me ne čudi što joj smeta upravo Milijan Brkić i što ga je stavila u kontekst.

Bilo bi interesantno znati koliko je djece od onih koji su ratovali protiv Republike Hrvatske danas na Policijskoj akademiji. Kada bi to znali možda bi se manje čudili užičkom kolu na Policijskoj akademiji.

Vojska, policija i sigurnosne službe su stupovi nacionalne sigurnosti svake zemlje. U ozbiljnim zemljama djeca onih koji su ratovali protiv države ili počinili ozbiljna kaznena djela protiv iste te države ne mogu proći sigurnosnu provjeru i ne mogu biti primljeni u ove institucije. Republika Hrvatska, na žalost, već dugo nije ozbiljna država.

Posljedice loših politika i političkih trgovina osjetit će i plaćati i naša djeca."

 

Bože čuvaj Hrvatsku!

 

 

 Drugi upravo čitaju...
 

 

 

 

komentar

 

 

Foto: DPCM/jutarnji/mup.rh

 

 Autor: Mario Mehaković

 

Ovaj materijal sufinanciran je sredstvima Fonda za poticanje pluralizma i raznovrsnosti elektroničkih medija. 

 

 

 

Vezani naslovi

UCM

hrenfrdeituk

Harley-Davidson Zagreb

TOP AUDIO

Trenutno posjetitelja

Imamo 294 gostiju i nema članova online

A- A A+
Treba li uvesti obvezno Covid-cijepljenje za sve građane RH?
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:

Pomoć braniteljima i njihovim obiteljima

Open menu
JSN Epic is designed by JoomlaShine.com