Open menu
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 
 
PRESS

Piše: Zlatko Pinter

Društvene mreže pune su komentara kojima se sukobi u našem društvu produbljuju, atmosfera truje, a „vrzino kolo“ i dalje vrti...
Brojači krvnih zrnaca i razina javne komunikacije na društvenim mrežama

 
Kolinda i Škoro
 

 

PRESS: Komentar

 

 

 

 

Dragi čitatelji, pročitajte ovaj fb status i uvjerite se kakvih sve ima među nama. Brojači krvnih zrnaca koji svoje „hrvatstvo“ mjere aršinom mržnje prema drugima i drugačijima misle da tako koriste Domovini.

 

Društvene mreže

 

Ne znam jesu li svjesni da su oni SRAMOTA ZA HRVATSKU, kuga koja razara tkivo ovog naroda i da ni od jednog normalnog Hrvata, građanina i pogotovu kršćanina neće dobiti potporu.

Pa još kad to javno izražava osoba koja se vezuje za aktualnu predsjednicu (navodno njezina dugogodišnja frizerka), htjeli ili ne, svjedoci smo kako sve ima posebno negativne konotacije i objektivno se od mnogih stavlja u kontekst njezine izborne kampanje. Dakako, posljedica je da se preko „gospođe“ Vinšek potom napada predsjednicu KGK i tako se sukobi u našem društvu produbljuju, atmosfera truje, a „vrzino kolo“ i dalje vrti...

Ja čvrsto vjerujem i gotovo sam poptuno siguran da predsjednica KGK nema ništa s time i da to nije njezin stil niti metoda obračuna s rivalima, ali, tko će to dokazati javnosti? Tko će zaustaviti val mržnje i nesnošljivosti, taj kobni rulet u kojemu smo svi gubitnici? Tko?

Koja je pak motivacija „gospođe“ Vinšek da ovako javno istupi i čemu služe taj primitivizam, mržnja i ostrašćenost, ostaje zagonetka – barem za nas koji taj jezik ne razumijemo.

Svako političko opredjeljenje je legitimno, svaki je izbor legitiman, slobodna volja građana je svetinja i to nije sporno. Nije sporna (ili barem ne bi smjela biti sporna) niti sloboda izražavanja, ali, sloboda svakog od nas seže samo do granice koja znači istu takvu slobodu za svakog drugog člana društva u okruženju u kojemu živimo.

 

Onoga dana kad ovakve slučajeve izoliramo i složno osudimo – neovisno o tomu koje je tko od nas nacije, vjere, svjetonazora ili ideološkog opredjeljenja, bit ćemo sigurni da smo društvo u kojemu vladaju ljudske slobode, demokracija i primjerena civilizacijska razina javne komunikacije.

I da smo kršćani. I ljudi.

 

 

 Drugi upravo čitaju...
 

 

 

 

komentar

 

 

Foto: 1. DPCM/Fb

 

 Autor: Zlatko Pinter

 

 

 

 

 

 Ovaj materijal sufinanciran je sredstvima Fonda za poticanje pluralizma i raznovrsnosti elektroničkih medija.

 

 

UCM

hrenfrdeituk

Harley-Davidson Zagreb

TOP AUDIO

Trenutno posjetitelja

Imamo 269 gostiju i nema članova online

A- A A+
Dijaspora treba imati više zastupnika u Saboru od manjinaca:
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:

Pomoć braniteljima i njihovim obiteljima

Open menu
JSN Epic is designed by JoomlaShine.com