Open menu
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 
 
PRESS

Piše: Eduard Butjer

Kada nastanu velike nevolje, Boga se zaziva i klanja mu se, a vojnike se bodri i rado slavi, ali kada nevolje prođu...
ČESTITAM 27. OBLJETNICU VRO 'OLUJA'

 
 

 

PRESS: Komentar

 

 

VRO "OLUJA" OTPOČELA JE U 6,00 SATI 4. KOLOVOZA 1995.GODINE, NA DANAŠNJI DAN, PRIJE 27 GODINA.

Za nas koji smo sudjelovali u toj slavnoj operaciji Hrvatske vojske i policije, u operaciji koja je bila pitanje časti, pitanje biti ili nebiti, i pitanje oslobođenja okupiranih teritorija Hrvatske od strane Srbije, njenih pomagača, lokalnih četničkih kolaboracionista i tzv. JNA.

Oluja je bila potrebna, jer da nije tada provedena, mi danas ne bismo imali mira u Hrvatskoj i okolnim teritorijima, ne bismo bili članica EU i ne bismo bili članica NATO. Puno toga bi danas izgledalo drugačije.

Treba napomenuti i podsjetiti da smo samo zajedništvom, slogom i suradnjom uspjeli osloboditi od terora, etničkog čišćenje i okupacije našu jedinu Domovinu Hrvatsku, a time smo vratili slobodu i naše ljude na svoju djedovinu. Vratili smo ponos i ljepotu mira. Vratili smo vjeru i ufanje u uspjeh i napredak. ZAR TO NIJE DOVOLJNO??

Ponosim se svojim sudjelovanjem i malim doprinosom u realizaciji tako važnog događaja za povijest Hrvatske, uz iskrenu i bezgraničnu zahvalu za žrtvu svim poginulima i ranjenim sudionicima Oluje.

Ali uvijek ima ALI, posebno kratko pamćenje i nezahvalnost, propitivanje i omalovažavanje. Moram i u ovom svečanom trenutku podsjetiti na našu stvarnost, a to je: kada nastanu velike nevolje, Boga se zaziva i klanja mu se, a vojnike se bodri i rado slavi, ali kada nevolje prođu, zaboravi se na Boga, a vojnici postaju teret i ne poštuju se.

Uz sve to što me ljuti i žalosti, SAV RADOSTAN I PONOSAN SVIMA KOJIMA JE OVA OBLJETNICA VAŽNIJA OD POLITIKE, VAŽNIJA OD PODJELA I VAŽNIJA OD OSOBNIH PROBITAKA,

ČESTITAM

27. OBLJETNICU VRO "OLUJA", DAN POBJEDE, DAN DOMOVINSKE ZAHVALNOSTI I DAN HRVATSKIH BRANITELJA, 5. KOLOVOZA 2022.GODINE!!!

 

 

 Drugi upravo čitaju...
 

 

 

 

komentar

 

 

Foto: 1. DPCM/Fb (Eduard Butjer)

 

 Autor: Eduard Butjer

 

 Ovaj materijal sufinanciran je sredstvima Fonda za poticanje pluralizma i raznovrsnosti elektroničkih medija.

 

 

 

UCM

Harley-Davidson Zagreb

TOP AUDIO

Trenutno posjetitelja

Imamo 287 gostiju i nema članova online

A- A A+
Srbija će ove godine morati priznati Kosovo?
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:

Pomoć braniteljima i njihovim obiteljima

Nove objave

Open menu
JSN Epic is designed by JoomlaShine.com