Open menu
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 
 
PRESS

Piše: Pero Kovačević

Kakvu su igru zaigrali Zoran Milanović i Zlata Đurđević i što ih je na to ponukalo?

Pero Kovačević: Ne dijelim hvalospjeve mnogih o liku i djelu Zlate Đurđević

 
Zlata Đurđević
 

 

PRESS: Komentar

 

 

Zlata Đurđević se nije javila na pozivni natječaj za izbor predsjednika Vrhovnog suda.

 

Zoran Milanović, iz sebi znanih razloga, je unatoč činjenici da se Zlata nije javila na pozivni natječaj jučer u Sabor poslao dopis kojim je od Odbora za pravosuđe zatražio mišljenje o Zlati Đurđević, koja je njegova kandidatkinja.

...

Gordan Jandroković , predsjednik Hrvatskog sabora je najavio da neće u dnevni red uvrstiti Milanovićev prijedlog za predsjednicu Vrhovnog suda jer Zlata Đurđević prethodno nije prošla javni poziv uređen Zakonom o sudovima, realna je mogućnost da on taj dopis uopće ne proslijedi Odboru za pravosuđe.

Onda Zlata kaže:

„Moj osobni integritet i dosadašnji rezultati mi nalažu da prihvatim poziv predsjednika Republike te da i u Ustavom predviđenom političkom načinu izbora štitim ugled dužnosti predsjednika Vrhovnog suda, zadržavajući svoju samostalnost i neovisnost, te nastavlja: Izuzetno cijenim što je predsjednik Republike prepoznao moj znanstveni i stručni rad i javno zalaganje za vladavinu prava i demokratski sustav te me je predložio na čelno mjesto sudbene vlasti.“

 

Iskreno govoreći nije mi jasno zašto je Zlata Đurđević prihvatila Milanovićev prijedlog da se imenuje za predsjednicu Vrhovnog suda kad se nije javila na javni poziv . O kakvoj vladavini prava govori Zlata Đurđević? Nije mi jasno zašto je prihvatila Milanovićev prijedlog kad joj je unaprijed bilo poznato stajalište Plenkovića, Jandrokovića i Malenice da neće prihvatiti prijedlog kandidata koji se nije javio na javni poziv za izbor predsjednika Vrhovnog suda.

Ne stoje tvrdnje Zorana Milanovića , što bi Zlata Đurđević trebala znati da je Zakon o sudovima neustavan. Milanović je trebao, ako doista smatra da je Zakon o sudovima neustavan, čim je izabran za predsjednika Republike zatražiti od Ustavnog suda ocjenu njegove ustavnosti. I onda, s odlukom Ustavnog suda – kakva god ona bila – postupati po pravilima igre. Zlata se tako poziva na vladavinu prava, a sam nezakonito postupa.

Pitanje je kakvu su igru zaigrali Zoran Milanović i Zlata Đurđević i što ih je na to ponukalo? Posebno je nejasan motiv same Zlate Đurđević, pravni motiv očito nije, možda joj nedostaju mediji?

Ne dijelim hvalospjeve mnogih o liku i djelu Zlate Đurđević, podsjetit ću vas i zbog čega.

Meni osobno je Zlata Đurđević ostala u negativnom pravnom sjećanju po tome što se protivila izručenju UDB-aša Josipa Perkovića i Zdravka Mustača Njemačkoj zbog likvidacije hrvatskog emigranta Stjepana Đurekovića. Ona je tvrdila da je odluka Vrhovnog suda o izručenju protuustavna.

Zlata Đurđević je jednako zajedno s profesorima Alanom Uzelcom i Đorđem Gardaševićem tvrdila da je odluka Visokog prekršajnog suda kojom je Marko Perković Thompson oslobođen za uzvik “Za dom spremni” u Čavoglavama – protuustavna.

 

 

 

 Drugi upravo čitaju...
 

 

 

 

komentar

 

 

Foto: 1. DPCM/Novi list

 

 Autor: Pero Kovačević

 

 

 

UCM

hrenfrdeituk

Harley-Davidson Zagreb

TOP AUDIO

Trenutno posjetitelja

Imamo 275 gostiju i nema članova online

A- A A+
Podržavate li članstvo Ukrajine u NATO-u?
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:

Pomoć braniteljima i njihovim obiteljima

Open menu
JSN Epic is designed by JoomlaShine.com