Open menu
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 
 
PRESS

Piše: Pero Kovačević

Pero Kovačević: Podsjećam javnost na bitnu činjenicu koja zorno pokazuje tko je Žarko Puhovski
(NE)VJERODOSTOJNOST ŽARKA PUHOVSKOG

 
Žarko Puhovski
 

 

PRESS: Komentar

 

 

Jeste li znali da je Žarko Puhovski, proglašen nevjerodostojnim svjedokom na suđenju u Den Haagu!?

 

Pojedini hrvatski mediji već niz godina prikazuju Žarka Puhovskog kao nekog tko je neupitna „moralna vertikala“ hrvatskog društva, čiji se stavovi, sudovi i mišljenja neupitni.

...

Zoran Milanović se danas obrušio na Žarka Puhovskog te rekao:

"O politici i moralu govori čovjek koji je 1972. godine bio svjedok optužbe na montiranom procesu zagrebačkim sveučilištarcima (I. Z. Čičku, D. Budiši i inima). Puhovski je aktivno doprinio tome da se skupina bezazlenih mladića i djevojaka utamniči na nekoliko godina i da nakon toga dva desetljeća žive kao građani drugog reda. Puhovski se na sudu (sve se to zapisuje, Puhovski) držao kao pravi ‘druker’, ništarija, upravo kako je to od njega i očekivao i dr. Vladimir Bakarić – Svileni, s kojim me Puhovski besramno uspoređuje. Ostat ću na ovome. Ima još."

 

Čitam da se svi zgražaju kako je tako nešto Milanović mogao reći o „moralnoj vertikali“ zvanoj Žarko Puhovski, ali nije to sve. Zaboravio je Zoran Milanović reći o ulozi „drukera“ na suđenju generalima u Den Haagu.

Stoga, podsjećam javnost na bitnu činjenicu koja zorno pokazuje tko je Žarko Puhovski.

U hrvatskim medijima Žarko Puhovski, svjedok Tužiteljstva u predmetu Gotovina, Čermak i Markač i udruge civilnog društva te sami mediji i mnogi političari sustavno su i lažno sugerirali javnosti i čitateljima da je knjiga Hrvatskog helsinškoga odbora „Vojna operacija Oluja i poslije“ relevantan izvor i dokaz o 667 ubojstava u akciji Oluja i poslije.

Podsjećam da je knjiga HHO-a „Vojna operacija Oluja i poslije“, koju je uredio Žarko Puhovski, Raspravno vijeće Haaškog suda u predmetu Gotovina, Čermak i Markač nije prihvaćena kao dokaz i relevantan izvor o broju ubojstava počinjenih u akciji Oluja. Naime, Tužiteljstvo je nastojalo uvesti tu knjigu kao dokaz preko svog svjedoka Žarka Puhovskog što Raspravno vijeće nije prihvatilo.

Evo kako glasi zaključak Raspravnog vijeća u prvostupanjskoj presudi vezano za knjigu i svjedočenje Žarka Puhovskog u paragrafu 50.: Dokazni predmet P2402 je izvješće pod naslovom “Vojna operacija Oluja i poslije”, koje je objavio Hrvatski helsinški odbor i uredio Žarko Puhovski:


“Izvješće sadrži izjave koje nisu potkrijepljene izvorima i dvostruke unose. Nadalje, tijekom ispitivanja Puhovskog u sudnici postalo je jasno da u knjizi ima grešaka. Iz tih razloga, Raspravno vijeće je odlučilo da se ne osloni na dokazni predmet P2402 u pogledu u njemu opisanih informacija kad nisu bile potkrijepljene drugim dokazima.“


U unakrsnom ispitivanju Žarka Puhovskog obrane su dokazale da se u popisu ubijenih navode pripadnici tzv. “RSK“, osobe koje su umrle u bolnicama, osobe koje žive itd., te je stoga Raspravno vijeće proglasilo Žarka Puhovskog nevjerodostojnim svjedokom.

Prema podacima DORH-a, za vrijeme i nakon Oluje evidentirano je 47 ubojstava, od kojih je 21 procesuirano (33 počinitelja).

Obrane generala i tužiteljstvo su se usuglasile za 44 ubojstva.

 

 

 Drugi upravo čitaju...
 

 

 

 

komentar

 

 

Foto: 1. DPCM

 

 Autor: Pero Kovačević

 

 

 

 

UCM

hrenfrdeituk

Harley-Davidson Zagreb

TOP AUDIO

Trenutno posjetitelja

Imamo 308 gostiju i nema članova online

A- A A+
Podržavate li članstvo Ukrajine u NATO-u?
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:

Pomoć braniteljima i njihovim obiteljima

Nove objave

Open menu
JSN Epic is designed by JoomlaShine.com