Open menu
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 
 
PRESS

Piše: Pero Kovačević

„Niti jedan hrvatski branitelj srpske nacionalnosti nije član SDSS-a, ali je zato veliki broj paravojnih četničkih formacija u članstvu SDSS-a“
Tko marginalizira hrvatske branitelje srpske nacionalnosti?

 
Hrvatski branitelji srpske nacionalnosti
 

 

PRESS: Komentar

 

 

O hrvatskim braniteljima srpske nacionalnosti kod nas se malo govori odnosno gotovo ništa.


Za te Srbe, hrvatske branitelje, nažalost, danas u Hrvatskoj ne čuje se dovoljno i njih nema nigdje. Nema ih ni u strukturama vlasti jer ondje očito ima mjesta samo za istomišljenike Milorada Pupovca i njegove Srbe iz redova SDSS-a.

...

Valja znati i to ponavljati da su u Domovinskom ratu, na prvoj crti obrane Hrvatske, deset posto hrvatskih branitelja bili pripadnici nacionalnih manjina. Prema službenim podacima, kroz cijeli Domovinski rat u obrani Hrvatske sudjelovalo je oko 10.000 Srba.

Ako govorimo o obrani Vukovara, od 1800 branitelja, Srba je bilo oko stotinu, odnosno šest posto. Dakle, to su oni hrvatski građani srpske nacionalnosti koji su, još 1991., javno iskazali da nisu ugroženi oni, nego je ugrožena i napadnuta domovina Hrvatska, i koji su se s puškom na ramenu borili rame uz rame uz sve hrvatske branitelje.

Pitate se tko je marginalizirao hrvatske branitelje srpske nacionalnosti?

Odgovor je jednostavan, Milorad Pupovac i njegov SDDS uz pomoć svog koalicijskog partnera HDZ-a. Očito je marginaliziranje hrvatskih branitelja srpske nacionalnosti bio jedan od uvjeta koaliranja Pupovčevog SDSS-a sa Plenkovićevim HDZ-om.

Zna li netko da je bar jedan hrvatski branitelj srpske nacionalnosti član SDSS-a Milorada Pupovca? Prema mojim informacijama niti jedan hrvatski branitelj srpske nacionalnosti nije član SDSS-a, ali je zato veliki broj paravojnih pripadnika tzv. „Vojske RSK“ i četničkih formacija u članstvu SDSS-a.

Je li Milorad Pupovac, “okorjeli etnobiznismen”, koji je na etnobiznisu izgradio svoju sveučilišnu i političku karijeru, kako ga je nazvao Ivo Josipović ili je Srbin po zanimanju, kako ga naziva Mladen Pavković ili oboje, prosudite sami, ili je borac za ljudska prava kako se samo proglašava i kako ga predstavljaju “ljevičarski mediji”.

Sigurno je jedno, da on i njegovi sljedbenici Hrvatsku ne vole.

Nepobitno su Milorad Pupovac i njegov SDSS uz pomoć vodstva HDZ-a, a kao njihov koalicijski partner uspjeli marginalizirati hrvatske branitelje srpske nacionalnosti da javno djeluju i kažu svoj stav, sud u vezi mnogih aktualnih pitanja koje Pupovac po dirigentskom palicom Vučića odnosno tzv. “antifašista” otvara počev od ćirilice pa pozdrava “Za dom spremni”, HOS-a i nadalje.

Stav i sud hrvatskih branitelja srpske nacionalnosti imao bi za mene istinsku i pravu snagu, a vjerujem i za vas.

Hrvatski branitelji srpske nacionalnosti pozvaniji su i kompetentniji progovoriti o svim tim pitanjima prije Vučića, Pupovca, Miloševića i njima sličnim.

Nažalost, Pupovac ih je uz pomoć HDZ-a uspio marginalizirati jer su oni za njega i njegove istomišljenike koji su se pobunili protiv Hrvatske “izdajnici srpstva ”, a za “velike Hrvate”- pripadnike

tzv. “München bojne” naprosto Srbi .
Vrijeme je da otvoreno govorimo o našim suborcima i budemo uz njih. To su sigurno zaslužili jer su zadužili Hrvatsku.

 

 

 Drugi upravo čitaju...
 

 

 

 

komentar

 

 

Foto: 1. DPCM

 

 Autor: Pero Kovačević

 

 Ovaj materijal sufinanciran je sredstvima Fonda za poticanje pluralizma i raznovrsnosti elektroničkih medija.

 

 

 

UCM

hrenfrdeituk

Harley-Davidson Zagreb

TOP AUDIO

Trenutno posjetitelja

Imamo 623 gostiju i nema članova online

A- A A+
Vaš izbor VBA:
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:

Pomoć braniteljima i njihovim obiteljima

Open menu
JSN Epic is designed by JoomlaShine.com