Open menu

Korisnička ocjena: 5 / 5

Zvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivna
 
BLOG

PREDSJEDNIK UDRUGE

Šafarić: Svojoj braći po oružju od srca čestitam punih 30 godina od osnivanja 1.pb. „Crne Mambe“ i 2.gbr. „Gromovi“
Bili smo gladni, žedni, umorni i krvavi, no dovoljno snažni za obranu svoje Domovine!
 
    
Trideseta obljetnica
    

 

Piše: Ivica Šafarić - Ninja

 

 

Svojoj braći po oružju, svim „Crnim Mambama“ i legendarnim „Gromovima“ od srca čestitam punih 30 godina od osnivanja 1.pb. „Crne Mambe“ i 2.gbr. „Gromovi“.

 

Srce mi je ispunjeno danas. Tolike godine su prošle. Često se sjetim, a na današnji dan mi posebno misli lutaju u ono doba. Tako je davno bilo… Te naše slavne ´90. godine.

...

Već sam prvih dana bio zahvalan na prilici koju mi je dao Bog, na onoj želji da vlastitim rukama sačuvam našu hrvatsku zemlju, sa mnogim prijateljima i poznanicima, ali i onim do tada nepoznatim ljudima koji su čuvali mene jednako kao što sam i ja njih, pa su tako postali moja braća. Još sam onda bio zahvalan svojim roditeljima jer su me od malena učili pravim vrijednostima i podržavali me u mojim naumima.

I nema potrebe da se lažemo, bilo je mnogo teških dana. Gladni, žedni, umorni i krvavi, no dovoljno snažni za obranu svoje Domovine. No tek oni kada smo svojim očima gledali smrt svojih prijatelja, kada smo im na vlastitim rukama sklapali njihove oči… Oči koje još nisu bile umorne, već željne življenja. Oči u kojima se vidjela njihova majka, njihov otac, djevojka, sin, kćer, prijatelji… Oči za kojima i danas tugujemo… I dalje su u našim mislima. Nezaboravljeni. Živi. Tu su negdje. Udišu tlo naše Hrvatske.

Onih smo dana takve misli morali potisnuti negdje duboko… Morali smo ih sakriti negdje u tamu kako bi mogli nastaviti dalje. Boriti se. I onda je sve bilo gotovo. Nakon što smo sačuvali svoj dom, ponovno je pred nama bilo teško razdoblje. I još je uvijek teško. I imamo to pravo. Jer svoju smo mladost dali za Hrvatsku, svoju smo krv prolijevali i mnogo izgubili. Imamo pravo.

Ali imamo još nešto. Ne spominju se samo tako ti naši dani. Istinski su to dani ponosa i slave. To je naše bogatstvo. Dali smo sebe za Lijepu našu, za naš hrvatski narod.

I nema idealnog svijeta, ne postoji. I danas se nosimo s mnogim situacijama, teškim trenucima, problemima. Nepravilnosti postoje, nažalost, ali toga će uvijek biti. Sadašnjost nam nosi neke nove ratove, oni su neizbježni, no uz vjeru i Boga budimo vjerni svojoj Domovini kao i ´91.

 

Vječna hvala i slava svim poginulim i umrlim „Crnim Mambama“, „Gromovima“ i svim žrtvama Bleiburga.

 

BOG I HRVATI!

ZA HRVATSKU UVIJEK SPREMNI!

 

 

 Drugi upravo čitaju...
 

 

 

 

 

Ninja

 

 Foto: 1. DPCM

 

 

Ivica Šafarić - Ninja

Ovaj materijal sufinanciran je sredstvima Fonda za poticanje pluralizma i raznovrsnosti elektroničkih medija.

 

 

 

Blog

hrenfrdeituk

Harley-Davidson Zagreb

TOP AUDIO

Trenutno posjetitelja

Imamo 352 gostiju i nema članova online

A- A A+
U kriznom je vremenu najvažnije imati:
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:

Pomoć braniteljima i njihovim obiteljima

Open menu
JSN Epic is designed by JoomlaShine.com