Open menu

Korisnička ocjena: 5 / 5

Zvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivna
 
DUHOVNOST

Znati se zapaliti za velike ideje, zaželjeti ih, odlučiti se za njih i poletjeti, nije posao za umorne od života ili još bolje reći za mrtve u duši

Mladost Duha je silni trenutak velikodušnosti u vremenu
 
Zlatko Sudac
 

 

DUHOVNI  KUTAK

 

 

- vlč. Zlatko Sudac -

 

Biti mlad znači biti otvoren, misliti mladenački, učiti do zadnjeg daha Života, upijati Život i nadasve - ništa ne definirati. Ne Život stavljati u kalupe, već mu dati Slobodu.

 

Život bez Ljubavi je mrtav, a Ljubav se rađa jedino u Slobodi.

...

Tko je to od nas do kraja upoznao Život i na Životu ostao? Mladost, ona sveprožimajuća Mladost Duha je silni trenutak velikodušnosti u vremenu. Izaći iz razdoblja tjelesne mladosti i ući dublje u Život, ne znači izgubiti Mladost.

Mladost se gubi kada se odustane od traženja Svetosti u Životu. Znati iskoristiti svoju dob na djelotvorno i plodonosno traženje Svetosti, znači izgrađivati svoju Mladost Duha. Znati se zapaliti za velike ideje, zaželjeti ih, odlučiti se za njih i poletjeti, nije posao za „starce", za umorne od života ili još bolje reći za mrtve u duši.

Za našu Raspetu i Uskrslu Ljubav je svaka dob dobra, u svakom vremenskom razdoblju Života On zove, o trećoj, šestoj i devetoj uri. Uistinu, ponavljam ti, svaka dob je dobra za Njega; kakvo god bilo tvoje stanje, tvoja sadašnja situacija, tvoje zdravlje, tvoje okruženje, trebaš zaželjeti, odlučiti i poletjeti u Svetost.

Znamo dobro da Svetost nisu neke iznimne milosti sabranosti, niti mrtvljenja i nepodnošljive pokore. A nisu niti neko posebno nasljeđe samoće, daleko od svijeta i Života. Baš suprotno. Svetost se sastoji od lijepog i ljupkog ispunjenja vlastitih potreba, u radosnom i poniznom prihvaćanju Božje volje, u sjedinjenju s Njim u svakodnevnom radu, u onome znati spojiti Vjeru i Život u skladno i plodonosno jedinstvo kao i u mnogim drugim malim i običnim stvarima koje svako Srce prepoznaje i zna.

„Est via quae videtur..." – „Postoji put koji izgleda...". Put je jednostavan i jasan. Sve je rečeno, sve se zna, sve je na Križu posvjedočeno. Zaželi, odluči i poleti!

Ostvari svoj napor i svoju borbu, ustraj s Ljubavlju i povjerenjem da bi ostao Mlad.

Presveta Djevica, Kraljica Svih Svetih, ako je zamolimo za Svjetlo i zaštitu, bit će nam velika potpora, utjeha i snaga u našoj...

... Želji, Odluci i Letu.

 

 

 Drugi upravo čitaju...
 

 

 

 

 

Foto: Izvor

Priredio: Mario Mehaković
Izvor: velecasnisudac.com
 

 

 
 
 

UCM

Harley-Davidson Zagreb

TOP AUDIO

Trenutno posjetitelja

Imamo 259 gostiju i nema članova online

A- A A+
Srbija će ove godine morati priznati Kosovo?
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:

Pomoć braniteljima i njihovim obiteljima

Nove objave

Open menu
JSN Epic is designed by JoomlaShine.com