Open menu
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 
DUHOVNOST

Mnogo puta bolesti koje dopušta mogu dovesti do našeg većeg duhovnog blagostanja

Zašto Bog dopušta bolest
 
Bolest
 

 

DUHOVNI  KUTAK

 

 

Mnogo je duhovnih razloga zašto Bog dopušta bolest. Ono što moramo imati na umu jest da Bog ima plan ljubavi za nas i da uvijek ostaje vjeran svojoj ljubavi.

 

Ako imamo na umu da je Bog Otac koji voli, bit će lakše proći kroz kušnje našega palog svijeta. Kad smo bolesni ili gledamo kako se prijatelj ili član obitelji razboli, prirodno je postaviti pitanje zašto Bog dopušta takvu patnju, prenosi Aleteia.

...

Iako se patnja u svijetu može pratiti od Adama i Eve, Bog je u stanju čak i posljedice grijeha pretvoriti u veće dobro. Mnogo puta bolesti koje dopušta mogu dovesti do našeg većeg duhovnog blagostanja. Zbog toga sveti Pavao kaže:  “Znamo pak da Bog u svemu na dobro surađuje s onima koji ga ljube, s onima koji su odlukom njegovom pozvani.” (Rimljanima 8:28).

 

Sveci često pišu o bolesti i patnji kao o darovima Božjim

Čini se da bolest nije dar, ali ako razumijemo Božje putove, možemo dopustiti da nas taj dar preobrazi i približi Bogu te još više oraspoloži da naša srca i um uzdignemo k našem Stvoritelju. Sveti Pavao od Križa razmišljao je o ovoj stvarnosti:

Bolest je velika Božja milost! Uči nas onome što jesmo – u bolesti prepoznajemo strpljivog, skromnog i poniznog čovjeka.  Kad bolest oslabi i umrtvi tijelo duša je raspoloženija da se uzdigne do Boga. Također, bolest nas može naučiti strpljenju i poniznosti, vrlinama koje su nam često među najtežim za stjecanje. Međutim, moguće je oduprijeti se duhovnim darovima koje nam Bog želi udijeliti. Ključ svetog Pavla od Križa je prihvatiti ih kao da nam ih Bog daje iz njegove ruke.

 

Bog ima plan ljubavi za nas i uvijek ostaje vjeran svojoj ljubavi

Najbolji način da se stekne onaj mir koji je rođen iz Božje ljubavi, neiscrpnog izvora svih vrlina, jest prihvaćanje svih nevolja bilo duhovnih ili vremenitih kao da dolaze izravno iz očinske ruke Božje: na sve neugodne događaje moramo gledati kao na vrlo skupe darove koje nam je darovao naš nebeski Otac. Na taj način unutarnji mir možemo pronaći kroz bolest, prepoznajući je kao dio Božjeg tajanstvenog plana za naš život. To ne znači da se nećemo buniti. Nismo stvoreni za patnju i to prirodno odbacujemo. Ali imajući na umu da je Bog Otac koji uvijek želi ono što je dobro za nas, pomoći će nam da pređemo svakodnevne križeve svijeta.

Mnogo je duhovnih razloga zašto Bog dopušta bolest. Ono što moramo imati na umu jest da Bog ima plan ljubavi za nas te da uvijek ostaje vjeran svojoj ljubavi.

 

 

 Drugi upravo čitaju...
 

 

 

 

 

Foto: Ilustracija

Priredio: Mario Mehaković
Izvor: hkm.hr
 

 

 
 
 

UCM

Harley-Davidson Zagreb

TOP AUDIO

Trenutno posjetitelja

Imamo 360 gostiju i nema članova online

A- A A+
Srbija će ove godine morati priznati Kosovo?
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:

Pomoć braniteljima i njihovim obiteljima

Nove objave

Open menu
JSN Epic is designed by JoomlaShine.com