Open menu

Korisnička ocjena: 5 / 5

Zvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivna
 
 
DUHOVNOST
VJEROUČITELJ

U napretku i tehnici nastoji se isključiti Boga, težeći liberalizmu ili trgovini bez morala

Sedam slatkih grijeha
 

Tatoo

 

 

 Kakav znak nosiš na sebi tim znakom se poistovjećuješ! Da nije tako ne bi ga nikada stavljao na sebe. Svjesno ili nesvjesno u njega polažeš  nade ili podižeš ego.

 

EzekielO crvenom koncu kao znaku narukvici, pisao je prorok Ezekiel u Starom zavjetu:  "Ovako govori Jahve Gospod: 'Jao onima koji vezu poveze za svačije ruke…"  (Ez 13,18 ) Nekada su seoske babe-vračare stavljale djeci crveni končić oko ruku ili nogu da ih štite od uroka.  Kršćanstvo i idolopoklonstvo ne idu zajedno.

 Koliko li je samo tetovaža ili odjeće s različitim likovima! Mačo tipovi tetoviraju vidljive dijelove tijela zmajevima i likovima iz mašte. Moj poznanik na listu lijeve noge i desnom ramenu ima lik najvećeg gubitnika svih vremena. I on se ne stidi. "A prijatelj Boga, posvemašnjeg dobitnika, stidi se otvoreno pokazati da pripada najvećem dobitniku svih vremena."  (Johannes Hartl)

Mnogi su među nama započeli pionirskom zakletvom, pa zakletvom Titu. Kult ličnosti ili božanstvo! Bog nas po proroku Jeremiji upozorava.

Ovako govori Jahve: "Proklet čovjek koji se uzdaje u čovjeka, i slabo tijelo smatra svojom mišicom, i čije se srce od Jahve odvraća." (Jer 17,5)

Simboli određuju. Pokazuju se u nama i u društvu. U napretku i tehnici nastoji se isključiti Boga, težeći liberalizmu ili trgovini bez morala.

...

  • Oholost, koja se protivi vrlini vjere, i štovanje razuma prvi je znak našeg vremena. Većina pivopijaca misle da bi bolje upravljali državom od aktualnih političara, dok dane provode u kafićima i pred trgovinama i, naravno, "sve znaju". Predivan znak upravljanja vlastitim vremenom. Svoju djecu savjetuju drugačije.
  • Drugi bogohulni znak naziva se bludnost. Protivna je kreposti ufanja ili nade. Koliko muškaraca slini nad polugolom Severinom, a ne primjećuje proizvod koji nudi? Ti svakako ne bi htio da to radi tvoja kći.
  • Škrtost i oholostTreći znak je škrtost, koja se suprotstavlja kreposti milosrđa. Idol štovanja novca. Duguješ li poznaniku ili radniku novce i vraćanje otežeš u beskraj? Ili ti netko radi uslugu a ti zaboravljaš da i on jede i pije svaki dan. Možda beskrajno voliš svoju zemlju, ali ne plaćaš porez. Redovito švercaš u vlaku, a na špici svaki dan ispijaš kavicu? Sram te bilo! Mnogi utuku život u mahnito stjecanje imovine i nikad nemaju vremena. To bolesno radoholičarstvo đavolsko je djelo. Poznato ti je pitanje i odgovor: Ideš li u crkvu? Nemam vremena! Kad si se zadnji put sjetio Boga? Sigurno ti neće biti smiješno kad se s Njime sretneš oči u oči.
  • Četvrti znak zove se srdžba i protivna je kreposti razboritosti.  Kult idolu nesloge i razdora. Naša je zemlja pravi primjer. Imaš li razumijevanja za ljude drugačijih stavova? Ili mrziš sve neistomišljenike. Tvoje riječi su tvoj zaštitni znak. Pazi što izgovaraš jer pred Bogom ćeš za sve odgovarati.
  • Petom znaku ime je lijenost i suprotstavlja se kreposti jakosti. Ona "širi kult idola straha, javnog mnijenja i iskorištavanja ". Strah je jedno od omiljenih đavolskih oružja. Mladi, oprostite nam, jer mi stariji nemamo dovoljno povjerenja u vas i stalno vas kritiziramo. Kakvu  nam klimu serviraju vlastodršci svih vrsta? Plaše nas uvijek onima drugima i na njih prebacuju odgovornost.
  • Zavist je šesti znak, a protivi se kreposti pravednosti. Iz nje proizlaze nasilje i rat. Rat počinje riječima! Ratuješ li ili smiruješ? Kad netko uspije ti ga "pljuješ". Ne možeš podnijeti tuđi uspjeh. Koliko si uspješnih ljudi proglasio lopovima?
  • Sedmi znak je proždrljivost, a suprotstavlja se vrlini umjerenosti. To je idol hedonizma (smisao života u nasladama), materijalizma i uživanja. U se, na se i poda se! Možda i ti vikendima ne planiraš druženje nego lokanje i žderanje. Svinja se uvijek vraća svome blatu.

Himan Duhu Svetomu ocrtava tko smo bez Boga: "Bez Božanstva Tvojega, čovjek je bez ičega, tone sav u crnom zlu!"

Mudri papa Franjo očinski nam poručuje:

"Ako u životu neki od nas, koji se toliko uzdamo u sebe i u ljude, izgube ime, izgube dostojanstvo, uvijek mogu izgovoriti riječ koja je više no magična, više je, silna je: Oče! Bog nas uvijek čeka da nam otvori nevidljiva vrata i reći će nam: "Sine!" Molimo Boga da nam svima podari mudrost da se samo u Njega uzdamo, a ne u stvari, ljudske sile; jedino u Njega."

Bog voli čovjeka, a ne voli grijeh.

Bog voli čovjeka a ne grijeh

 Foto: 1. inkdoneright.com, 2. science-all.com, 3.catholic.org, 4. lastehelt.ee

Vjeroučitelj - I.D.
 
 
 
 
 
Autor: I.D.

 
 
 

Vjeroučitelj I.D.

Harley-Davidson Zagreb

TOP AUDIO

Trenutno posjetitelja

Imamo 626 gostiju i nema članova online

A- A A+
Srbija će ove godine morati priznati Kosovo?
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:

Pomoć braniteljima i njihovim obiteljima

Nove objave

Open menu
JSN Epic is designed by JoomlaShine.com