Open menu
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

Vjeroučitelj - I.D.DUHOVNOST

VJEROUČITELJ
Bog nikoga ne isključuje 

TI SI GRAD

 

Vjeroučitelj - Ti si Grad

 

 

 

„U ono vrijeme:  Kad se Isus približi Jeruzalemu i ugleda grad, zaplaka nad njim govoreći: O kad bi  i  ti u ovaj dan spoznao što je za tvoj mir! Ali sada je sakriveno tvojim očima. Doći će dani  na  tebe kad će te neprijatelji tvoji opkoliti opkopom, okružit će te i pritijesniti odasvud. Smrskat će o zemlju tebe i djecu tvoju u tebi. I neće ostaviti u tebi ni kamena na kamenu zbog toga što nisi upoznao časa svoga pohođenja.„ (Lk 19, 41-44)

 

I najteži bolesnici strahuju pred iskustvom okrutne spoznaje da moraju odustati od svega i sve ostaviti. Čovjek se, prirodno, na različite načine, veže na ovaj život. Sve je to zbog istočnog grijeha, kojim smo izgubili neposredno zajedništvo s Bogom. Ovdje se učimo umirati, prepustiti se ili predati s obzirom na našu navezanost na prošlost ili stalnog obaziranja unatrag. Umri muški - sebi!

Ljude ne zanima rat. Prije nekoliko godina vodio sam osmaše u Vukovar. U pauzi kupio sam dva  Jelen piva i sjeo na obalu Dunava. Prvi sugovornik - Srbin!!! Penzioner koji jedva izlazi na kraj s računima. Rasulo mu se zdravlje. Čezne za mirom i blagostanjem. Nikoga ne osuđujemo. Dunav teče. Jesi li shvatio poruku? Bog nikoga ne isključuje. Možda nisi na prvom dijelu gozbe, koja započinje u Crkvi, što je Otac nebeski priprema za svog Sina, ali shvati: nisi isključen, svi su pozvani. „Jedini uvjet je vjera u Isusa, kojom se otvaramo Njegovoj snazi, koja nas čisti i mijenja. „

Oni koji su otišli prije imaju poruku za nas da nije najvažnije potišteno sanjati o vremenu kad smo bili s njima.

Bijeli križevi

Pitaj se u svojoj nutrini kako oni sada promatraju život i što bi mijenjali da su prije imali tu pamet. Svi smo sposobni primiti dio njihova iskustva, istinu o životu. Otvori se iskreno i čut ćeš odgovor na ova pitanja.

Smrt su vrata u beskrajno veće, ljepše i bogatije od ovog zemaljskog života. Mijenjaj svoj odnos prema svakidašnjem životu ili živi u nepostojećoj prošlosti. Već sada možeš okusiti sreću koja te čeka. Ti si grad.

„Naša je pak domovina na nebesima, odakle iščekujemo Spasitelja, Gospodina našega Isusa Krista: snagom kojom ima moć sve sebi podložiti  on će preobraziti ovo naše bijedno tijelo i suobličiti  ga tijelu svomu slavnomu.„ (Fil 3,20-21)

 

Foto: 1. hram-troicy.prihod.ru, 2. telegram.hr

Vjeroučitelj - I.D.
 
 
 
 
 
 

Vjeroučitelj I.D.

Harley-Davidson Zagreb

TOP AUDIO

Trenutno posjetitelja

Imamo 464 gostiju i nema članova online

A- A A+
Srbija će ove godine morati priznati Kosovo?
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:

Pomoć braniteljima i njihovim obiteljima

Nove objave

Open menu
JSN Epic is designed by JoomlaShine.com