Open menu

Korisnička ocjena: 5 / 5

Zvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivna
 
 

CRNE MAMBE - Sveta Marija

 Ovih se dana nešto događa na našim cestama. Manje ili veće skupine hodočasnika pješače prema Mariji Bistrici. Ptice selice posebne vrste. Sreo sam ih u petak. Četvorica srednjoškolaca, tko zna od kud, zastala su pred trgovinom radi osvježenja.

 Jesu li blagdani samo vanjština? To je pitanje za svakog od nas. Oni nas približavaju tajni vjere. Vjerska istina Marijina Uznesenja uvodi nas u pitanje našeg svršetka i ulaska u nebo.

Fenomenalno je da u ovoj svetkovini slavimo Marijin ulazak u nebesku slavu "dušom i tijelom". Ona je jedini čovjek poslije Krista proslavljena na taj način. Marijino tijelo nije istrunulo u grobu. Isus je pokazao na svom uskrsnuću i uzašašću da njemu to nije nikakav problem. Mi ostali tek očekujemo "sudnji dan" tj. uskrsnuće mrtvih, Kristov drugi dolazak u slavi, proslavu i našeg tijela. Jesu li to bajke?

Vjera je besplatan Božji dar. Potpuno te razumijem ako sumnjaš. Bar postavljaš pitanja. Ali, uopće te ne razumijem ako ne tražiš odgovor. Redovito ga zamoli svojim riječima. Bar prije spavanja, jer tko zna gdje ćeš se probuditi. Pobožno recitiranje mnoštva molitava neće ti pomoći. Zbog takvih recitacija ne voliš ići u crkvu. I meni idu na živce. Bože, sačuvaj nas religioznosti mnoštva molitava! Đavao želi da se zatrpamo mnoštvom pobožnosti i aktivnosti. Samo je jedno važno, poput Marije, sjesti do Gospodinovih nogu.

Dok su oni tako putovali, uđe on u jedno selo. Žena neka, imenom Marta, primi ga u kuću. Imala je sestru koja se zvala Marija. Ona sjede do nogu Gospodinovih i slušaše riječ njegovu. A Marta bijaše sva zauzeta posluživanjem pa pristupi i reče: “Gospodine, zar ne mariš što me sestra samu ostavila posluživati? Reci joj dakle da mi pomogne.” Odgovori joj Gospodin: “Marta, Marta! Brineš se i uznemiruješ za mnogo, a jedno je potrebno. Marija je uistinu izabrala bolji dio, koji joj se neće oduzeti.”

Lk 10,38-42

Treba li te učiti kako se razgovara s prijateljima? Ako ga ozbiljno tražiš odgovorit će ti. Isus je imao četvero najboljih prijatelja: Marija, Marta, njihov brat Lazar i učenik Ivan.

Isusova majka Marija bila je stalno uz njega, tjelesna majka, "najbliža sudjelovateljica u njegovu spasiteljskom djelu". Njezino uznesenje je slika naše budućnosti. Kad jednom upoznaš Isusa željeti ćeš, poput mladića na hodočašću, što prije doći na cilj. Važno je i vrijeme provedeno na tom putu i, zapravo, ono će te usmjeriti na kraju. Da sada umireš, što misliš, gdje bi završio? Pitaj se to svaki dan.

 

BOG TE LJUBI SVIĐALO SE TO TEBI ILI NE! (Book)

Vjeroučitelj
 
 
 
 
 
13.8.2016.
 

Vjeroučitelj I.D.

Harley-Davidson Zagreb

TOP AUDIO

Trenutno posjetitelja

Imamo 368 gostiju i nema članova online

A- A A+
Srbija će ove godine morati priznati Kosovo?
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:

Pomoć braniteljima i njihovim obiteljima

Nove objave

Open menu
JSN Epic is designed by JoomlaShine.com