Open menu

Korisnička ocjena: 5 / 5

Zvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivna
 

Vjeroučitelj - I.D.DUHOVNOST

OPROST

 

Oprost - Duhovni kutak

 

 

 

Vjerujem da se većina vjernika skriva iza nedjeljnih odijela. Odlaskom iz crkve nakon svete mise osjećaju olakšanje. Lažni su osmjesi i glumljenje prijateljstava poput fasade.  Iz vana gladac,  iznutra jadac! Relax man!  Oni izvan crkve bolje da šute i ne opravdavaju svoj nikakav odnos s Bogom. Možeš li nazvati Boga prijateljem ako mu se nikada ne javljaš?

 

Gravitacija ili slabost tijela i ranjene duše uvijek nas vuku dolje. Zbog toga se ne treba odveć brinuti. Stvarna zabrinutost dolazi od činjenice da stvarno nemaš nikakav odnos s Bogom. A Njega ne možeš izbjeći. Eto razloga za preznojavanje. Ukoliko ne moliš ili se u njega ne uzdaš (nadaš) činiš grijeh propusta. Zato srcem vjeruj i riječima to ispovijedaj kroz molitvu.

Postoji povezanost između grijeha i bolesti. Isus daje primjer.

I pošto nakon nekoliko dana opet uđe u Kafarnaum, pročulo se da je u kući. I skupiše se mnogi te više nije bilo mjesta ni pred vratima. On im navješćivaše Riječ. I dođu noseći k njemu uzetoga. Nosila ga četvorica. Budući da ga zbog mnoštva nisu mogli unijeti k njemu, otkriju krov nad mjestom gdje bijaše Isus. Načinivši otvor, spuste postelju na kojoj je uzeti ležao. Vidjevši njihovu vjeru, kaže Isus uzetome: "Sinko! Otpuštaju ti se grijesi." Sjedjeli su ondje neki pismoznanci koji počeše mudrovati u sebi: "Što to ovaj govori? Huli! Ta tko može grijehe otpuštati doli Bog jedini?" Isus duhom odmah proniknu da tako mudruju u sebi, pa će im: "Što to mudrujete u sebi? Ta što je lakše? Reći uzetomu: ‘Otpuštaju ti se grijesi’ ili reći: ‘Ustani, uzmi svoju postelju i hodi’? Ali da znate: vlastan je Sin Čovječji na zemlji otpuštati grijehe!" I reče uzetomu: "Tebi zapovijedam, ustani, uzmi postelju i pođi kući!" (Mk 2,1-11)

Adamov grijeh koji je pogodio cijelo čovječanstvo izaziva bolesti. "Bolesna osoba nije nužno morala počiniti neki grijeh koji je izazvao bolest."  Mnogi oboljeli od AIDS-a putem transfuzije krvi nemaju osobnu krivnju. Postoje i naslijeđeni generacijski obrasci grijeha. "Grijesi nekih donose bolest i smrt nedužnima." Činimo li grijeh hotimično ili ne Bog je uvijek sućutan. Naravno, oni koji  svjesno čine zlo primit će mnogo udaraca. (Lk 12, 47-48)

Zlostavljana ili silovana žena ima razloga osjećati srdžbu. Dopustimo li srdžbi, koja po sebi nije grijeh, da "nad njom zađe sunce, time dajemo uporište đavlu." Svaki dan oprostiti.  Vrijeme pripada Bogu, kao i sve ostalo. On razumije da je zlostavljanoj osobi potrebno vrijeme da oprosti. On može na neki način u nama "zaustaviti" vrijeme dok nam srce ne ozdravi.

Ako mnogo puta namjerno ili propustom sunce zađe, a molitvom se ne nastojimo osloboditi srdžbe i neopraštanja ni nama naši grijesi neće biti oprošteni.

"Ako li vi ne otpustite ljudima, ni Otac vaš neće otpustiti vaših prijestupaka." (Mt 6, 15)

 

Foto: 1. Gracedyer.org

Vjeroučitelj - I.D.
 
 
 
 
 
 

Vjeroučitelj I.D.

Harley-Davidson Zagreb

TOP AUDIO

Trenutno posjetitelja

Imamo 703 gostiju i nema članova online

A- A A+
Srbija će ove godine morati priznati Kosovo?
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:

Pomoć braniteljima i njihovim obiteljima

Nove objave

Open menu
JSN Epic is designed by JoomlaShine.com