Open menu

Korisnička ocjena: 5 / 5

Zvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivna
 

DUHOVNOST

VJEROUČITELJ
Koje će ti pitanje postaviti Isus kad dođeš pred njega?

ŽELIŠ LI UĆI U KRALJEVSTVO BOŽJE?

 

Isus

 

 

 

Piše: Vjeroučitelj I.D.

 

 

„Zaista  ti kažem: danas ćeš biti sa mnom u raju!“

 

 

Dostojevski je o Isusu napisao: On će reći: „Dođite i vi naprijed! Dođite, pijanci; dođite slabići; dođite besramnici! I tada ćemo stupiti naprijed bez srama i zaustavit ćemo se pred Njim. A mudraci će reći :“Gospodine, zašto ove primaš? A on će reći: “Primam ih, o mudraci, jer se nikad nitko od njih nije smatrao dostojnim toga.“ I ispružit će nam ruke, a mi ćemo pasti na koljena, i plakati, i sve ćemo razumjeti.

 

Koji je put kojim se može doći do spasenja? Bez Božjeg zahvata u naš život nema spasenja. Iako naša dobra djela nisu bezvrijedna mi  se sami po njima ne možemo spasiti. Nemamo takvu moć. Onaj koji je ima pokazao je kako mu se pokorava  cijela priroda, i ljudska i prirodne sile.  

...

Jedan je propovjednik nedavno upitao okupljene: Koje će ti pitanje postaviti Isus kad dođeš pred njega?  Bog  je postavio nepromjenjive zakone u ovaj svijet i sam sebe obvezao vršiti ih: Kazna za zlo ili neučinjeno. Upravo je po tom zakonu svemira optužen Lucifer, pobunjenik protiv Boga. On je postao naš tužitelj pred Bogom i on traži istu osudu za nas.  

 

 Drugi upravo čitaju...
 

 

 

Bog je nepristran i zato se za grijeh mora platiti kaznu

Kaznu može platiti i netko drugi. Isus je to učinio za sve koji će njegovo otkupljenje prihvatiti besplatno, vjerom.

Zbog strahovitih grijeha i kazna je bila strahovita. Radi lakšeg shvaćanja ove tajne Božje  ljubavi usporedimo s nečim nama bliskim.

Roditelj  ne razmišlja hoće li teško bolesno dijete voljeti ili ne, je li bilo dobro ili ne, jednostavno mu daje svoju pažnju i ljubav. Nebeski Otac je neizmjerno bolji roditelj od nas. Zato se Isus druži s grješnicima ne razmišljajući o njihovu grijehu, već spasenju. Ljubomora pismoznanaca i farizeja, jer se nije javio prvo njima  kao službenoj Crkvi, nije ga u tome omela, iako je zbog toga ubijen.

 

Najvažnija Božja zapovijed uvjet je spasenja: Ljubi Gospodina; Boga svoga, svim srcem svojim,… i bližnjega svoga kao sebe samoga! Dok ga je lijevi razbojnik osuđivao s masom pod križem, desni je tražio oprost ( „ Mi smo po pravdi osuđeni “). Ovo je priznanje krivice, pokajanje kao preduvjet opraštanja grijeha.

Drugi je razlog spasenja, ujedno odgovor na pitanje koje je postavio gore navedeni propovjednik: Želiš li ući u Kraljevstvo Božje? Ovaj desni razbojnik potvrđuje svoju želju riječima: “Isuse, sjeti me se kada dođeš u Kraljevstvo svoje!“

A Isus će mu: „Zaista  ti kažem: danas ćeš biti sa mnom u raju!“ (Lk 23,39-43)

 

To je ujedno i odgovor zašto će prvi biti posljednji, a posljednji prvi.

 

Sretan Uskrs!

 

Foto: 1. DPCM/duonglinh.cdnvn.com

Vjeroučitelj - I.D.
 
 
 
 
 
 
Autor: Vjeroučitelj I.D.
 
Stavovi izraženi u ovom članku su autorovi i ne odražavaju nužno uredničku politiku Domoljubnog portala CM.
 
 
 
 

Vjeroučitelj I.D.

Harley-Davidson Zagreb

TOP AUDIO

Trenutno posjetitelja

Imamo 394 gostiju i nema članova online

A- A A+
Srbija će ove godine morati priznati Kosovo?
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:

Pomoć braniteljima i njihovim obiteljima

Nove objave

Open menu
JSN Epic is designed by JoomlaShine.com