Open menu

Korisnička ocjena: 5 / 5

Zvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivna
 

Vjeroučitelj - I.D.DUHOVNOST

 

pobuna i obećanje - Crne Mambe

 

Pretjerano planiranje donosi nemir. Osobe koje planiraju  budućnost pokušavajući sve držati pod kontrolom pokazuju nevjeru. Uvijek nam se događa nešto novo i komplicirano. Put mira je put bez pretjeranog planiranja. Naravno, u povezanosti s Bogom.

Počinje li i tvoj dan jambranjem? Možda živiš u stilu: Prije podne mrzim sebe, poslije podne cijeli svijet! Pobuna! Pronašao sam zanimljivu molitvu.

Vjeroučitelj - Crne MambeDragi Bože, za sada mi je dobro. Još nisam tračala, nisam se ljutila, nisam izgubila kontrolu, nisam bila egoistična, niti sam ikome zavidjela. Nisam jambrala, tužila se, a niti psovala nisam. Nisam pojela ni najmanji komadićak čokolade. Nisam bila na bankomatu i nisam zadužila svoj račun. Ali, za nekoliko minuta ću izaći iz kreveta i onda će mi stvarno trebati tvoja pomoć.

Znaš li da ti vrijeme istječe dok maštaš o danu bez dugova, neprilika i više slobodnog vremena. Maštanje je nestvarno. Bog je stvarniji od svega što te okružuje. I uvijek je dostupan. To je obećao. Biblija je puna njegovih obećanja. Povjeruj u to! U Knjizi Postanka obećao je praocu Jakovu:

»Ja sam Jahve, Bog tvoga praoca Abrahama i Bog Izakov. Zemlju na kojoj ležiš dat ću tebi i tvome potomstvu. Tvojih će potomaka biti kao i praha na zemlji; raširit ćete se na zapad, istok, sjever i jug; tobom će se i tvojim potomstvom blagoslivljati svi narodi zemlje. Dobro znaj: ja sam s tobom; čuvat ću te kamo god pođeš te ću te dovesti natrag u ovu zemlju; i neću te ostaviti dok ne izvršim što sam ti obećao.«

Jakov se probudi od sna te reče: »Zaista se Jahve nalazi na ovome mjestu, ali ja nisam znao!« Potresen, uzviknu: »Kako je strašno ovo mjesto! Zaista, ovo je kuća Božja, ovo su vrata nebeska!« (Post 28, 13-17)

Adam i Eva - Crne MambeAnđeo Lucifer (Svjetlonoša) bio je najveći među anđelima i prvi u pobuni. Oholost i pobuna protiv Boga učinili su da bude poražen i odbačen zajedno sa zlim dusima. Krivo korištena sloboda Adama i Eve zatvorila je vrata raja i pred njih su postavljeni kerubini s plamenim mačem. Isusovim uskrsnućem vrata su nam ponovno otvorena. Pobuna je izbrisana. Zbog svoje samilosti Bog jamči stalnu prisutnost ispunjenu njegovom radošću i mirom.                                                                                                                                           

Medijski su  cinizam, pohlepa i požuda štetni. To je bitka protiv tvog uma. Nije li to pokušaj kontrole naših misli? Zavodljivost i pobuna svijeta protiv nevjerojatne povlastice Božje blizine. Zadnje zapisano Isusovo obećanje za nas: »I evo, ja sam s vama u sve dane – do svršetka svijeta.«

 

Isplati se vjerovati!

 

Foto: 1. poetrypoem.com, 2. Facebook, 3. wikimedia.org

Vjeroučitelj - I.D.
 
 
 
 
 
 

Vjeroučitelj I.D.

Harley-Davidson Zagreb

TOP AUDIO

Trenutno posjetitelja

Imamo 243 gostiju i nema članova online

A- A A+
Srbija će ove godine morati priznati Kosovo?
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:

Pomoć braniteljima i njihovim obiteljima

Nove objave

Open menu
JSN Epic is designed by JoomlaShine.com