Open menu

Korisnička ocjena: 5 / 5

Zvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivna
 
DUHOVNOST

Zlatko Sudac

"Ništa do sada nije, ali i ništa ubuduće neće i ne može uništiti Istinu"
POLITIČKA BABILONSKA KULA LAŽI
 
Zlatko Sudac
 

 

DUHOVNOST

 

 

 

Politika uvijek iznova pokušava graditi Babilonsku kulu dok njezine graditelje i cijelo čovječanstvo ne pritisnu njezine ruševine. Političari nisu izbirljivi u sredstvima i prvenstveno imaju ona kojima se lakše postiže „cilj", bez obzira na njegovu moralnu kvalitetu. To je facit laži koja se utjelovila u politiku. I ne samo u nju.

 

Što nisu uspjeli razoriti „humanizam" i politika čine to jednostrani napredak, društvo, država, filozofija i umjetnost bez Boga koji su nova lica laži. S njima se čovjek rađa u mraku, ali i umire u još većem mraku.

...

Čovjek je uistinu izgubio dodir sa stvarnošću i ostao bez orijentacije i tla pod nogama. Sve je tako nesigurno i upitno. Nigdje stalnosti i iskrene radosti. „Mi doista zalutasmo od puta Istine" (Mudr 5,6). Daleko smo od nje. „Laž, a ne Istina prevladava na zemlji" (Jr 9,2).

Tragična zamjena cilja i sredstva, glavnog i sporednog, uzroka i posljedice, stvorenja i Stvoritelja zamjena je Istine i laži. Uistinu se s pravom pitamo: Što je okosnica današnjih odnosa? Što države drži u odnosu? Na čemu leži budućnost civilizacije?

 

 Drugi upravo čitaju...
 

 

Ništa do sada nije, ali i ništa ubuduće neće i ne može uništiti Istinu. Nju je sve to do sada samo učinilo potrebnijom i poželjnijom. Ona je doduše, zatajena, odbačena, prognana, popljuvana, išibana, osuđena i razapeta, ali je i Uskrsnula. Unatoč svemu nije i neće prestati biti. Idući kroz svijet i povijest, posrće i pada, ali i Uskršava. To je njezina sudbina, rađa se u bolovima dok se ne rodi u čovjeku i svemiru.

 

Je li Istina u tebi? Istina ima nas, a ne mi nju. Ne možemo joj biti gospodari nego samo suradnici. Ljudima ne preostaje drugo nego kad-tad prihvatiti Istinu i dopustiti joj da nas poistini. Ona, učovječena u Kristu odjekuje cijelim svemirom, uvijek moćna i iz današnjeg će društvenog i sveopćeg kaosa stvoriti...

...novog čovjeka i novi svijet.

 

 

 

Foto: 1. DPCM/Izvor

 

Priredio: Mario Mehaković
Izvor: velecasnisudac.com
 
 
 
 
 

UCM

Harley-Davidson Zagreb

TOP AUDIO

Trenutno posjetitelja

Imamo 215 gostiju i nema članova online

A- A A+
Srbija će ove godine morati priznati Kosovo?
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:

Pomoć braniteljima i njihovim obiteljima

Nove objave

Open menu
JSN Epic is designed by JoomlaShine.com