Open menu
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

PRESS
Branitelji

"Sramotno ja da su se u ovoj katastrofi podmirivali i troškovi privatnih firmi dok je za stradale najmanje utrošeno"

 
Petrinjska Inicijativa branitelja
 

 

PRESS

 

Predstavnici petrinjske Inicijative branitelja u utorak su upoznali novinare sa svojim novim optužbama zbog netransparentnog i, kako su ocijenili, "nebuloznog trošenja" 30 milijuna kuna koje je Vlada nakon potresa dodijelila Gradu Petrinji kao pomoć građanima koji su pretrpjeli štetu.

 

Predsjednik Inicijative Ivo Vranić - Buva predstavio je izvješće o utrošku novca koje je gradska uprava proslijedila Ministarstvu financija i Nacionalnom stožeru.

...

Iz šest stranica izvješća, koje su navodno neki službenici gradske uprave dostavili braniteljima, pročitao je više spornih, to jest neobjašnjivih stavaka, kao što su troškovi energetskog napajanja kontejnera, građevinski troškovi gradske uprave, izrada projektne dokumentacije za naselje Mošćenicu, nabava kaciga, postavljanje inoks dimnjaka, registracije vozila, osiguranje vozila, oprema za kontejnere, izrada raznih elaborata, kupnja brodskoga transportnog kontejnera, plaćanje električne energije za siječanj, plaćanje administrativnih poslova, kupnja građevnog materijala, dostava hrane na terenu i slično. 

"Sramotno ja da su se u ovoj katastrofi podmirivali i troškovi privatnih firmi dok je za stradale najmanje utrošeno. U Petrinju su stigle tone raznovrsnoga građevnog materijala pa nije bilo potrebe za njegovu kupnju. Veliki su novci utrošeni na izrade elaborata i nadzor radova, ali nije jasno za koje i čije projekte. Naša je inicijativa podijelila više od deset šlepera pomoći stradalnicima a da nismo od grada tražili ni lipu, čak smo i gorivo sami financirali", istaknuo je Vranić i najavio da će sve odgovorne za takvo trošenje novca prijaviti mjerodavnim institucijama. Također je rekao da su protiv gradonačelnika Darinka Dumbovića već podnijeli nekoliko prijava i dvije tužbe. 

Vranić je upozorio kako je netko, navodno njima poznat, uoči lokalnih izbora otvorio i zloporabio lažni profil Inicijative branitelja pa je policiji podnesena prijava zbog lažnog predstavljanja. Dodao je kako se članovi Inicijative branitelja nisu namjeravali miješati u predizbornu kampanju, ali sada su prozvani pa će se, kako je rekao, opredijeliti za smjenu gradske vlasti u korist mladih i poštenih kandidata koji će znati voditi grad.  

Upravo u vrijeme dok su branitelji iznosili svoje optužbe porušenim su gradom prolazile zasad neopterećene glasne skupine petrinjskih maturanata u vjeri da će ostvariti dostojniji život u svojem gradu.

Priredio: Mario Mehaković

Izvor: Hina

 

Ovaj materijal sufinanciran je sredstvima Fonda za poticanje pluralizma i raznovrsnosti elektroničkih medija.

 

UCM

Harley-Davidson Zagreb

TOP AUDIO

Trenutno posjetitelja

Imamo 150 gostiju i nema članova online

A- A A+
Srbija će ove godine morati priznati Kosovo?
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:

Pomoć braniteljima i njihovim obiteljima

Nove objave

Open menu
JSN Epic is designed by JoomlaShine.com