Open menu
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

PRESS
HRZ

U službi zaštite hrvatskog neba

 
Obuka za pilota
 

 

PRESS

 

U vojarni “Pukovnik Mirko Vukušić” u Zemuniku u 392. eskadili aviona 93. krila Hrvatskog ratnog zrakoplovstva, u utorak, 16. ožujka 2021. godine započela je temeljna letačka obuka na avionu ZLIN 242L pod nazivom “Zajednički temelji” 27. naraštaja vojnih pilota i pripadnika 8. naraštaja koji se školuju izvan projekta kadet.

 

Prvi let s nastavnicima letenja informativne je naravi, a tijekom letačke obuke postupno će uvježbavati sve složenije letačke elemente do razine potpune samostalnosti. Nakon svakog razdjela obuke imat će ispitni let što će biti svojevrsna potvrda da mogu nastaviti s obukom.

...

Polaznici, koji su se odlučili za poziv vojnog pilota, su pristupili obuci sa željom za učenjem kako bi se mogli staviti u službu Hrvatskog ratnog zrakoplovstva odnosno zaštite hrvatskog neba.

“Svaki početak letačke obuke novog naraštaja vojnih pilota i za nas nastavnike je svojevrsni izazov. Polaznicima se pristupa individualno i tijekom cijele obuke ih potičemo da daju najbolje od sebe. Na nas uvijek mogu računati”, rekao je voditelj naraštaja i akrobatske grupe Krila Oluje, satnik Darko Belančić.

Napomenuo je kako obuka ima svoju dinamiku koja je dosta zahtjevna. Pozvao je polaznike da budu ustrajni, predani učenju i uporni jer jedino tako uspjeh neće izostati.

Po završetku temeljene letačke obuke na ZLIN-u slijedi raspodjela po tipu letjelice, na avion Pilatus PC9M ili Bell 206B Jet Ranger čime nastavljaju svoju letačku obuku za karijeru vojnog pilota aviona ili vojnog pilota helikoptera.

 

 

Priredio: Mario Mehaković

Izvor: MORH

 

 

UCM

Harley-Davidson Zagreb

TOP AUDIO

Trenutno posjetitelja

Imamo 255 gostiju i nema članova online

A- A A+
Srbija će ove godine morati priznati Kosovo?
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:

Pomoć braniteljima i njihovim obiteljima

Nove objave

Open menu
JSN Epic is designed by JoomlaShine.com