Open menu
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 
DUHOVNOST

Da bismo se oslobodili tjeskoba, ne preostaje nam drugo nego pasti na koljena pred Bogom, koji će očuvati čovječanstvo

Papa povjerio Rim, Italiju i svijet zaštiti Majke Božje
 
Papa Franjo
 

 

DUHOVNI  KUTAK

 

 

Prije mise, koju je 11. ožujka, na dan molitve i posta u Rimskoj biskupiji, u svetištu Gospe od božanske ljubavi, na periferiji Rima, služio zbog sigurnosnih mjera bez nazočnosti vjernika, vikar Rimske biskupije kardinal Angelo De Donatis, papa Franjo je, putem videoporuke, posebnom molitvom povjerio Rim, Italiju i svijet zaštiti Majke Božje, kao znak spasenja i nade u ove dane sveopće zdravstvene krize.

 

Papa se obratio Mariji, Zaštitnici bolesnih i Spasiteljici rimskog naroda, koja nam uvijek obasjava put kao znak spasenja i nade, siguran da će rimskom narodu, Italiji i cijelom svijetu osigurati kao što je učinila u Kani Galilejskoj, da se narod ponovno razonodi slavljem nakon ovog teškog iskušenja. „Majko, pomozi nam da se pridržavamo Očeve volje i činimo ono što nam Isus, koji je preuzeo na sebe naše muke i jade, govori kako bi nas po križu doveo do uskrsnuća.”

...

Kardinal De Donatis je u propovijedi istaknuo kako se oko Gospine čudotvorne slike okupila ne samo rimska, već cijela Crkva, moleći njezin zagovor.

„Tu smo se okupili u vremenu koronavirusa čvrstom vjerom, ali i s toliko tjeskoba“, što se odražava na licima ljudi, a osjećamo ih i u našim srcima. Papin vikar za Rimsku biskupiju primijetio je kako te tjeskobe sliče onima što ih je Isus iskusio tijekom svoje muke.

Njegove posljednje riječi na križu ‘U Tvoje ruke predajem duh svoj’ govore nam da se nitko ne može istrgnuti iz Božjih ruku, pa ni smrt.” Da bismo se oslobodili tjeskoba, ne preostaje nam drugo nego pasti na koljena pred Bogom, koji će očuvati čovječanstvo, zaključio je kardinal De Donatis.

Tom misom je započeo niz svakodnevnih euharistijskih slavlja, kojima Rimska biskupija želi prikupiti izvanrednu materijalnu pomoć za liječnike i zdravstveno osoblje, koje se ovih dana žrtvuje kako bi spasilo ljudske živote.

 Drugi upravo čitaju...
 

 

 

 

 

Foto: Twitter

 

Priredio: Mario Mehaković
Izvor: IKA
 
 

 
 
 

UCM

hrenfrdeituk

Harley-Davidson Zagreb

TOP AUDIO

Trenutno posjetitelja

Imamo 337 gostiju i nema članova online

A- A A+
Podržavate li članstvo Ukrajine u NATO-u?
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:

Pomoć braniteljima i njihovim obiteljima

Nove objave

Open menu
JSN Epic is designed by JoomlaShine.com