Open menu

Korisnička ocjena: 5 / 5

Zvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivna
 
BLOG

PREDSJEDNIK UDRUGE

Počinitelji zločina moraju biti kažnjeni, moramo na tome ustrajati!
Škabrnja: Godine prolaze, zaborav ne jenjava
 
    
Škabrnja
    

 

Piše: Ivica Šafarić - Ninja

 

 

Godine prolaze, zaborav ne jenjava nad pokoljem u Škabrnji koji su izveli domaći pobunjeni Srbi uz pomoć snaga JNA 18. studenog 1991.

 

Za posljedicu  ubijena su 84 Hrvata, 26 branitelja i 58 civila, odnosno, svako domaćinstvo u Škabrnji je nakon tog napada bilo "zavijeno u crno".

...

Zbog svoje domoljubnosti, i činjenice da je bilo čisto hrvatsko selo, bez ijednog srpskog stanovnika, Škabrnja je kao takva je bila trnom u oku svima koji su propagirali taj kraj kao srpski. Škabrnja je, marljivošću svojih seljana, postalo najvećim, među naljepšima i najbogatijim selima u tom kraju.

Hrvatski svjesno, selo Škabrnja je bilo metom napada antihrvatskih i velikosrpskih elemenata u Jugoslaviji. Stoga su prema hrvatskoj Škabrnji vlastodršci za doba socijalističke Jugoslavije vodili politiku kojom se gledalo zatrti svaki oblik duhovnog i gospodarskog života.

Štoviše, zbog snažne hrvatske nacionalne svijesti i ponosa i predanosti katoličkoj vjeri, jugo komunisti su ga etiketirali "ustaškim", "nacionalističkim", "selom koje treba uništiti".

- sadržaj se nastavlja -

 

 Drugi upravo čitaju...
 

 

Ta mržnja se do kraja iskazala za vrijeme velikosrpske agresije na Hrvatsku i četničke pobune u susjednim selima, kada su srpski zločinci iz susjednih sela Biljana i Zemunika Gornjeg uz pomoć JNA i srpskih paravojnih formacija iz pobunjenih područja Hrvatske, iz BiH i Srbije, ubili 84 branitelja i civila, a selo sravnili sa zemljom. Za taj zločin nikad nisu odgovarali, niti su izvedeni pred sud.

Nažalost, to je jedna od tužnih stranica našeg pravosuđa. Ja se nadam da će organi progona i istrage ustrajati na tome da nikada nećemo prestati s utvrđivanjem toga tko su ti monstruozni počinitelji u Škabrnji, ali i u svim drugim mjestima gdje su počinjeni ratni zločini nad hrvatskim braniteljima i civilima. I dok je svijeta i vijeka zbog poruke mladima da se nikada više ne ponovi, moramo ustrajati na tome i kazniti sve počinitelje.

 

Škabrnja

 

Povodom 27. obljetnice stradavanja hrvatskog naroda u Vukovaru i Škabrnji pozivam sve da se barem na tren zaustave i sjete što je dao taj narod  za Vas, za nas, za Hrvatsku.

 

Bog i Hrvati!

 

 

Ninja

 

 Foto: DPCM/Zarapix

 

 

Ivica Šafarić - Ninja

Ovaj materijal sufinanciran je sredstvima Fonda za poticanje pluralizma i raznovrsnosti elektroničkih medija.

 

 

 

Blog

hrenfrdeituk

Harley-Davidson Zagreb

TOP AUDIO

Trenutno posjetitelja

Imamo 425 gostiju i nema članova online

A- A A+
U kriznom je vremenu najvažnije imati:
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:

Pomoć braniteljima i njihovim obiteljima

Open menu
JSN Epic is designed by JoomlaShine.com