Open menu

Korisnička ocjena: 5 / 5

Zvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivna
 

 Prenosimo - Crne MmbePRESS

PRENOSIMO

Oko 290 pripadnika oružanih snaga RH raspoređuje se u borbene skupine

Hrvatski vojnici u aktivnostima NATO-a u Litvi i Poljskoj

 

Hrvatska vojska

 

 

PRESS

 

RH podupire odluke NATO saveza za jačanje kolektivne sigurnosti i obrane te će u skladu s tim Ministarstvo obrane pokrenuti proceduru donošenja potrebnih odluka Hrvatskog sabora o sudjelovanju u NATO-ovoj aktivnosti 'ojačane prednje prisutnosti' (eFP) u Litvi i Poljskoj, priopćeno je iz MORH-a. Dodaju kako kako je Hrvatska izrazila spremnost sudjelovati i u borbenoj skupini predvođenoj SAD-om u Poljskoj.

...

Iako će konačan sastav i vrijeme raspoređivanja ovisiti o dogovoru s vodećim nacijama (SR Njemačka i SAD), očekuje se da će u sklopu borbene skupine raspoređene u Republici Litvi sudjelovati do 200 pripadnika Oružanih snaga RH, dok će u sklopu borbene skupine raspoređene u Republici Poljskoj sudjelovati do 90 pripadnika Oružanih snaga RH, poručuju iz MORH-a. Očekuje se da će pripadnici Oružanih snaga RH biti raspoređeni u borbenu skupinu u Poljskoj do kraja 2017., a u borbenu skupinu u Litvi početkom 2018.


Pripadnici hrvatskih Oružanih snaga sudjelovat će u mirnodopskim aktivnostima u sklopu ojačane prednje prisutnosti - eFP,  koje su definirane kao misija za postizanje i održavanje spremnosti te potpora jačanju sigurnosti Saveza i njezinih članica. To podrazumijeva zajednička uvježbavanja i povećanje interoperabilnosti među saveznicama, kaže se u priopćenju. Sve mjere u sklopu aktivnosti ojačane prednje prisutnosti su transparentne, isključivo obrambenog karaktera i u skladu s međunarodnim sporazumima, naglašavaju iz MORH-a.

 

foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Prenosimo - Crne Mmbe

 

 

 

 

Autor: UCM

Izvor: HRT

Prenosimo

Harley-Davidson Zagreb

TOP AUDIO

Trenutno posjetitelja

Imamo 300 gostiju i nema članova online

A- A A+
Srbija će ove godine morati priznati Kosovo?
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:

Pomoć braniteljima i njihovim obiteljima

Nove objave

Open menu
JSN Epic is designed by JoomlaShine.com