Korisnička ocjena: 5 / 5

Zvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivna
 

komentarPRESS

 
Vlada Andreja Plenkovića

 

Pitali su me što mislim o novoj Vladi Andreja Plenkovića, evo mog mišljenja.

 

Vlada Andreja Plenkovića je 14. Vlada Republike Hrvatske od osamostaljenja Hrvatske.

Andrej Plenković je o novoj vladi rekao: "Radi se o jednom kvalitetnom i stručnom timu". Nadam se da je u pravu. Zašto to kažem? Jednostavno zbog toga što su tim ili sličnim riječima bile predstavljene sve dosadašnje Vlade. Tako su za svoje Vlade govorili Ivica Račan, Ivo Sanader, Jadranka Kosor, Zoran Milanović i Tihomir Orešković. Nažalost, nije bilo tako.

Objektivno gledano, a polazeći od reference članova nove Vlade, može se reći da smo poslije dugo vremena dobili kompetentnu i stručnu Vladu i to poglavito u gospodarskom odnosno ekonomskom sektoru Vlade. Naime, može se reći da smo prvi puta u povijesti dobili četiri snažne osobe u ekonomskom sektoru, četiri vodeća makroekonomski obrazovana ministra kao što su Martina Dalić, Zdravko Marić, Goran Marić i Tomislav Ćorić. Veseli me činjenica, koja može biti pozitivna za Hrvatsku, da Martina Dalić, Goran Marić, Zdravko Marić i Tomislav Ćorić ne dijele iste strateške makroekonomske stavove, što u konačnici ako postignu zajednički konsenzus može biti dobro za Hrvatsku.

Naravno da činjenica neimenovanja Zlatka Hasanbegovića u novu Vladu daje drugu političku dimenziju sastava nove Vlade. Naime, Nina Obuljen će očito biti najslabija karika nove Vlade. Sama činjenica da su njezinim imenovanjem za ministricu kulture oduševljeni Ivo Josipović, Saša Leković, Vili Matula, Velimir Visković, Bojan Glavašević i ljevičarski mediji automatski znači da nema podrške u desnom krilu HDZ-a i hrvatske javnosti. Baš me zanima kako će ministrica Nina Obuljen objasniti hrvatskim poreznim obveznicima zašto je putem Hribarovog HAVC-a sufinanciran film "Zašto je prazno kino Zvezda u Beogradu" sa 140.000,00 kn i brojni slični projekti.

Dok ne dobijemo to objašnjenje, preporučio sam generalu Slobodanu Praljku da ne izdaje nove knjige, kako opet ne bi morao plaćati PDV, a knjige bi mu Ministarstvo kulture opet moglo proglasiti šundom. Naime, upravo je Nina Obuljen, tadašnja državna tajnica bila ta koja je 2008.g. 18 Praljkovih knjiga iznimne dokumentarističe vrijednosti neopravdano i skandalozno svrstala u brošure, odnosno šund.

I na kraju, dobili smo novu Vladu, koja bi mogla i djelatno postati stručna i kompetentna Vlada. Nadam se da će tako i biti. Jesam li u pravu, vrijeme će pokazati. Realno su očekivanja hrvatskih građana velika.

 

komentar

 

 

Foto: UCM

 Autor: Pero Kovačević

 

 

 

UCM

hrenfrdeituk

Harley-Davidson Zagreb

TOP AUDIO

Trenutno posjetitelja

Imamo 337 gostiju i nema članova online

A- A A+
Korona virus je:
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:

Pomoć braniteljima i njihovim obiteljima

DOMOLJUBNI PORTAL - 2019 - CrneMambe.hr