Open menu
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

HRVATSKA

"Danas se prisjećamo žrtava obrane Laslova i odajemo im počast, što trebamo činiti svake godine"

 
Laslovo
 

 

Novosti iz Domovine

 

 

 

Obljetnica početka obrane Laslova kojeg su u Domovinskom ratu zajedno branili Hrvati i Mađari obilježena je mimohodom do Parka hrvatskih branitelja te polaganjem vijenaca i molitvom u spomen na poginule branitelje i mještane Laslova.

 

Osječko-baranjski župan Ivan Anušić istaknuo je kako je Laslovo u velikosrpkoj agresiji bilo prvo na udaru na području južno od Osijeka i herojski se branilo, a nakon okupacije Vukovara, 18. studenog 1991. godine krenuo je jači napad agresora na južnu obranu Osijeka. 

...

Nakon pada Ernestinova 20. studenoga branitelji Laslova ostali su u okruženju iz kojega su se, uz žrtve branitelja i civila, uspjeli izvući probojem. Danas se prisjećamo žrtava obrane Laslova i odajemo im počast što trebamo činiti svake godine, poručio je Anušić.

Ratni zapovjednik obrane Laslova Ladislav Kočiš podsjetio je kako je ovo mjesto bilo prva crta bojišnice na južnoj obrani grada Osijeka, a laslovačka satnija ZNG-a počela je djelovati sa 76 pripadnika, a najviše je imala 187 vojnika.

Treba reći da je u obrani Laslova, u raznim postrojbama, sudjelovalo oko 800 branitelja. Žrtve su ogromne, jer  u obrani Laslova  48  je poginulih i deset nestalih, za koje ni danas nemamo nikakvih saznanja, rekao je Kočiš.

Priredila: Lorena Tulić

Izvor: Hina

 

 

Novosti iz domovine

Harley-Davidson Zagreb

TOP AUDIO

Trenutno posjetitelja

Imamo 455 gostiju i nema članova online

A- A A+
Srbija će ove godine morati priznati Kosovo?
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:

Pomoć braniteljima i njihovim obiteljima

Open menu
JSN Epic is designed by JoomlaShine.com