Open menu
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

HRVATSKA

Na olimpijadi je sudjelovalo 40 kadeta nominiranih od vojno obrazovnih ustanova članica EU-a iz ukupno 14 zemalja

 
Kadetska olimpijada
 

 

Novosti iz Domovine

 

 

 

Na Hrvatskom vojnom učilištu “Dr. Franjo Tuđman” u srijedu, 14. srpnja 2021. godine održana je svečanost proglašenja pobjednika i dodjela nagrada sudionicima 5. olimpijade znanja iz područja zajedničke sigurnosne i obrambene politike (5. CSDP-Common Security and Defence Policy Olympiad).

 

Na svečanosti su nazočili zapovjednik HVU-a general-pukovnik Mate Pađen, predsjednik Implementacijske grupe za provedbu vojnog erasmusa brigadir Harald Gell iz Austrije, dekan brigadir Andrija Kozina, prodekanica za studijske programe brigadirka Vesna Trut te nagrađeni kadeti.

...

Svake dvije godine Europsko učilište za sigurnost i obranu (ESDC- European Security and Defence College) organizira olimpijadu znanja iz područja zajedničke sigurnosne i obrambene politike na kojoj mogu sudjelovati kadeti iz država članica EU-a, odnosno kadeti vojnih obrazovnih institucija EU članica koje su pristupile inicijativi.

Olimpijada se održava u državi članici koja u prvom dijelu godine predsjedava EU-om. S obzirom da je Republika Hrvatska predsjedavala EU-om u prvoj polovici 2020., HVU je trebao biti organizator olimpijade. Uslijed pandemije koronavirusa olimpijada je održana na daljinu te su kao rezultati olimpijade uzeti rezultati pisanih eseja kadeta.

Na olimpijadi je sudjelovalo 40 kadeta nominiranih od vojno obrazovnih ustanova članica EU-a iz ukupno 14 zemalja. Kadeti su se natjecali u pisanju eseja na teme koje je predložila Implementacijska grupa iz područja zajedničke sigurnosne i obrambene politike EU-a.

Prvo mjesto osvojio je kadet Nikolaus Pachucki-Bammer iz Terezijanske vojne akademije iz Austrije, druga je bila kadetkinja Tinja Zerzer također iz Terezijanske vojne akademije iz Austrije dok je treći bio kadet Șerban-Ionuț Oboroceanu iz Vojne tehničke akademije “Ferdinand I” iz Rumunjske.

Kadeti su mogli sudjelovati i na natjecanju za osmišljavanje dizajna plakata olimpijade na kojem je pobijedio kadet Aleksander Kern iz Terezijanske vojne akademije iz Austrije.

 

Priredila: Lorena Tulić

Izvor: MORH

 

 

Novosti iz domovine

Harley-Davidson Zagreb

TOP AUDIO

Trenutno posjetitelja

Imamo 460 gostiju i nema članova online

A- A A+
Srbija će ove godine morati priznati Kosovo?
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:

Pomoć braniteljima i njihovim obiteljima

Nove objave

Open menu
JSN Epic is designed by JoomlaShine.com