Korisnička ocjena: 5 / 5

Zvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivna
 
PRESS

HVU

Konačna rang-lista za upis na studijske programe Vojno inženjerstvo i Vojno vođenje i upravljanje bit će objavljena 16. srpnja 2018.
Obavijest o upisima na vojno studijske programe
 
Kadet
 
 

PRESS

 

 

 

Hrvatsko vojno učilište "Dr. Franjo Tuđman“ obavještava buduće studente o upisu na preddiplomske vojne studijske programe Vojno inženjerstvo i Vojno vođenje i upravljanje te integrirani preddiplomski i diplomski studij Vojno pomorstvo.

 

Konačna rang-lista za upis na studijske programe Vojno inženjerstvo i Vojno vođenje i upravljanje bit će objavljena u ponedjeljak, 16. srpnja 2018. godine nakon 16.00 sati na poveznici www.postani-student.hr.

...

Pristupnici koji kroz Nacionalni informacijski sustav (www.postani-student.hr) ostvare pravo upisa na studije Vojno inženjerstvo i Vojno vođenje i upravljanje trebaju osobno dovršiti upisni postupak prema sljedećem rasporedu:

Vojno vođenje i upravljanje: 18. srpnja 2018., u 9.00 sati (pristupnici s prezimenom od A-K),  a u 12.00 sati (pristupnici s prezimenom od L-Ž) u Referadi na Hrvatskom vojnom učilištu "Dr. Franjo Tuđman", Ilica 256b, 10 000 Zagreb. 

Vojno inženjerstvo: 19. srpnja 2018., u 8.30 sati (pristupnici s prezimenom od A-F), u 10.30 sati (pristupnici s prezimenom od G-NJ), u 13,00 sati (pristupnici s prezimenom od O-Ž) u  Referadi na Hrvatskom vojnom učilištu "Dr. Franjo Tuđman", Ilica 256b, 10 000 Zagreb. 

Napominjemo da pristupnici trebaju prilikom upisa znati upisni broj koji im je dodijeljen kroz Nacionalni informacijski sustav prijave na visoka učilišta (www.postani-student.hr).

Za upis je potrebno priložiti sljedeće dokumente:

  • rodni list* (neovjerena preslika uz obvezu davanja originala na uvid) – svi pristupnici;
  • domovnicu* (neovjerena preslika uz obvezu davanja originala na uvid) – državljani RH;
  • presliku važeće putovnice ili presliku važeće osobne iskaznice ili potvrdu o državljanstvu (neovjerena preslika uz obvezu davanja originala na uvid) –državljani zemalja članica Europske unije i državljani zemalja koje nisu članice Europske unije;
  • rješenje o osobnom identifikacijskom broju (OIB) - pristupnici koji nisu državljani RH; izdaje Porezna uprava;
  • potvrdu o prebivalištu ili presliku važeće osobne iskaznice – svi pristupnici;
  • jedna fotografija formata 4 x 6 cm – svi pristupnici;
  • pristupnici koji su srednjoškolsko obrazovanje završili izvan Republike Hrvatske trebaju priložiti rješenje Agencije za odgoj i obrazovanje (https://www.azvo.hr/hr/medunarodne-aktivnosti/ured-enic-naric/priznavanje-kvalifikacija). Ako u trenutku upisa neće imati rješenje nego samo potvrdu Agencije o pokrenutom postupku priznavanja inozemne školske kvalifikacije moći će se upisati, ali će njihov upis biti uvjetan na rok izdavanja rješenja do kada u Referadu HVU-a trebaju predati dobiveno rješenje o priznavanju inozemne školske kvalifikacije. Uz potvrdu o pokrenutom postupku priznavanja inozemne školske kvalifikacije, kandidat treba priložiti i izjavu ovjerenu kod javnog bilježnika da se radi o uvjetnom upisu, sve dok redovni postupak priznavanja ne bude završen te da će u slučaju negativnog rješenja upis biti poništen. Tekst izjave za ovjeru kod javnog bilježnika kandidati mogu zatražiti u Referadi

*Dokumenti mogu biti stariji od šest mjeseci i preuzeti iz sustava eGrađani.


Ostalu dokumentaciju potrebnu za upis kandidati će dobiti u Referadi HVU-a prilikom upisa.

Pristupnici koji su ove godine završili srednjoškolsko obrazovanje prilikom upisa ne trebaju predavati svjedodžbu i potvrdu o položenim ispitima državne mature. Potvrdu će predati naknadno, odnosno tijekom prvog tjedna nastave.

Pristupnici će prilikom upisa potpisati Ugovor o kadetskoj službi s Ministarstvom obrane RH i Ugovor o redovitom studiranju sa Sveučilištem u Zagrebu.

Pristupnici koji po prvi puta upisuju preddiplomski studij ne plaćaju participaciju u troškovima studija.

Pristupnici koji su već studirali na preddiplomskom studiju na javnom visokom učilištu u RH, a nisu završili upisani studij, plaćaju punu participaciju u troškovima studija* (studij Vojno inženjerstvo: 8.400,00 kuna, studij Vojno vođenje i upravljanje: 7.200,00 kuna) za prvu godinu studija. Pristupnici s obvezom podmirenja participacije u troškovima studija na upis donose potvrdu o podmirenju prve rate participacije u troškovima studija (4.200,00 kuna, tj. 3.600,00 kuna). Drugu ratu potrebno je podmiriti najkasnije do 23. veljače 2018. Također, prilikom upisa trebaju predati svjedodžbu i potvrdu o položenim ispitima državne mature te potvrdu izdanu od strane visokog učilišta na kojem su prethodno studirali s naznakom razine studija, propisanog trajanja studija, godine prvog upisa na studij te datumom ispisa sa studija. 

*Iznos participacije u troškovima studija može odstupati ovisno o odluci Vlade RH o iznosu participacije za ak. godinu 2018./2019. U tom se slučaju iznos druge rate usklađuje s odlukom Vlade RH.

Prilikom upisa pristupnici će biti fotografirani za potrebe izrade studentske iskaznice, pa molimo da obrate pažnju na urednost i prigodnu odjeću.

Za sva dodatna pitanja pristupnici se mogu obratiti na:

Referada HVU-a "Dr. Franjo Tuđman": osoba za kontakt je pukovnica Jasna Hižar Škrlec, Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.(01/3784-113) 

Podatci za uplatu:

Sveučilište u Zagrebu, Trg R. Hrvatske 14, Zagreb

IBAN: HR9823400091100010475 (Privredna banka Zagreb d.d.)

Poziv na broj:

20410 - OIB kadeta (VVU)

20420 - OIB kadeta (VI)

Također, Hrvatsko vojno učilište obavještava buduće studente integriranog preddiplomskog i diplomskog studija Vojnog pomorstva da će se upis u I. godinu održati u Studentskoj službi studija na Pomorskom fakultetu (Ulica Ruđera Boškovića 37, 21 000 Split): u ljetnom roku, u četvrtak, 19. srpnja 2018. godine od 9.00 do 14.00 sati (prostorija 213).

Detaljne informacije možete pronaći na poveznici: http://www.unist.hr/studiji-i-nastava/studij-vojno-pomorstvo.

 

 

 

 

PRESS - UCM

 

 

 Foto: HVU

Priredio: Mario Mehaković

Izvor: MORH

 Ovaj materijal sufinanciran je sredstvima Fonda za poticanje pluralizma i raznovrsnosti elektroničkih medija.

 

 

 

UCM

hrenfrdeituk

Harley-Davidson Zagreb

TOP AUDIO

Trenutno posjetitelja

Imamo 265 gostiju i nema članova online

A- A A+
Dijaspora treba imati više zastupnika u Saboru od manjinaca:
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:

Pomoć braniteljima i njihovim obiteljima

JSN Epic is designed by JoomlaShine.com