Open menu
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

HRVATSKA

"Dolazak 'Red Arrowsa' znak je odlične suradnje i prijateljstva dvaju nacionalnih akrobatskih grupa"

 
Red Arrows
 

 

Novosti iz Domovine

 

 

 

Akrobatska grupa Ujedinjene Kraljevine Velike Britanije i Sjeverne Irske RAF (Royal Air Force) “Red Arrows” sletjela je sa 11 britanskih aviona BAE HAWK T-1 u utorak, 25. svibnja 2021. godine u vojarnu “Pukovnik Mirko Vukušić” u Zemuniku u posjet akrobatskoj grupi Hrvatskog ratnog zrakoplovstva “Krila Oluje”.

 

Prvi posjet navedene akro grupe bio je 2017. godine i od tada svake, izuzev prošle godine, dva puta slijeću na prostor vojarne “Pukovnik Mirko Vukušić” koja im je jedna od postaja na njihovom putovanju prema bazi “Tanagra” u Grčkoj gdje izvode završne pripreme za sezonu nastupa u 2021. godini.

...

Dobrodošlicu Red Arrowsima u Hrvatskoj i vojarni u Zemuniku poželjeli su zapovjednik 93. krila pukovnik Krešimir Ražov, vođa “Krila Oluje” satnik Darko Belančić, zapovjednik 392. eskadrile aviona pukovnik Robert Ribarić te britanski vojni izaslanik u RH pukovnik John Anthony Carswell Kelly.

Tom prigodom, satnik Belančić rekao je kako je dolazak “Red Arrowsa” znak odlične suradnje i prijateljstva dvaju nacionalnih akrobatskih grupa koje se razvilo još od prvih zajedničkih nastupa na velikim međunarodnim zrakoplovnim manifestacijama. “Posebno smo ponosni što ćemo u prigodi 30 godina od ustrojavanja Hrvatske vojske biti rame uz rame s akro grupom koja je gotovo dvostruko starija”, istaknuo je satnik Belančić.

“Red Arrowsi” su osnovani 1965. godine i do sada su nastupili gotovo 4900 puta u 57 zemalja svijeta. Puni program nastupa sadrži preko 20 manevara i traje oko 35 minuta. “Red Arrows” su prepoznatljivi i poznati po svojim dinamičnim i atraktivnim manevrima popraćenim bojama zastave Ujedinjene Kraljevine, a nastupe izvodi devet pilota koji lete na britanskom avionu BAE HAWK T-1. Vođa akrobatske grupe “Red Arrows” za sezonu 2021. je bojnik Tom Bolt.

 

Priredila: Lorena Tulić

Izvor: MORH

 

 

 

Novosti iz domovine

Harley-Davidson Zagreb

TOP AUDIO

Trenutno posjetitelja

Imamo 323 gostiju i nema članova online

A- A A+
Srbija će ove godine morati priznati Kosovo?
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:

Pomoć braniteljima i njihovim obiteljima

Nove objave

Open menu
JSN Epic is designed by JoomlaShine.com