Open menu
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

HRVATSKA

Jedna od prvih oslobodilačkih operacija Hrvatske vojske u Domovinskom ratu

 
Otkos 10
 

 

Novosti iz Domovine

 

 

 

Hrvatski predsjednik Zoran Milanović sastao se u ponedjeljak sa sudionicima Vojno- redarstvene operacije "Otkos 10", jedne od prvih oslobodilačkih operacija Hrvatske vojske u Domovinskom ratu, priopćeno je iz Ureda predsjednika.

 

VRO "Otkos 10" uspješno je provedena krajem 1991. na području zapadnoslavonskog bojišta, a njenom provedbom oslobođeni su okupirani dijelovi Bilogore.

...

Govoreći o važnosti ove prve i, kako su istaknuli, iznimno značajne vojno redarstvene operacije u Domovinskom ratu, njezini sudionici izvijestili su predsjednika Milanovića i o svojoj inicijativi da se ustanovi spomen- medalja koja bi bila posvećena prvim oslobodilačkim vojno- redarstvenim operacijama u zapadnoj Slavoniji iz 1991. godine.

Uz operacije "Orkan 91." i "Papuk", VRO "Otkos 10" imala je važan značaj za tijek obrane i oslobađanje okupiranih dijelova Hrvatske, te je bila svojevrstan uvod u Bljesak.

Njezini sudionici rekli su predsjedniku Milanoviću kako je krajnje vrijeme da se ta vojno-redarstvena operacija valorizira te dobije status kakav zaslužuje.

 

Otkos 10

 

Na sastanku s predsjednikom Milanovićem bili su sudionici Vojno-redarstvene operacije "Otkos 10": Vedran Černy, Franjo Kovačević, Hamdija Mašinović, Milan Filipović, Ivan Korenić te ravnatelj Hrvatskog memorijalno-dokumentacijskog centra Domovinskog rata Ante Nazor.

Uz predsjednika Milanovića bio je posebni savjetnik Predsjednika za veterane Domovinskog rata Marijan Mareković.

 

Priredila: Lorena Tulić

Izvor: Hina/DPCM

 

 

Novosti iz domovine

Harley-Davidson Zagreb

TOP AUDIO

Trenutno posjetitelja

Imamo 702 gostiju i nema članova online

A- A A+
Srbija će ove godine morati priznati Kosovo?
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:

Pomoć braniteljima i njihovim obiteljima

Nove objave

Open menu
JSN Epic is designed by JoomlaShine.com