Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 
 
Uspješno i sigurno provedena zadaća pružanja potpore provedbi zadaća KFOR-a

Povratak 25. HRVCON-a KFOR iz Kosova

 

HRVCON

 

Novosti iz Domovine

 

 

Pripadnici 25. hrvatskog kontingenta KFOR vratili  su se u utorak, 5. prosinca 2017., iz operacije potpore miru KFOR (Kosovo Force) s Kosova u 91. zrakoplovnu bazu HRZ i PZO-a.

 

Pripadnike 25. HRVCON-a KFOR dočekali su načelnik stožera i zamjenik zapovjednika 91. zrakoplovne baze HRZ i PZO-a pukovnik Željko Ninić i zapovjednik Eskadrile višenamjenskih helikoptera bojnik Marijan Skorija.  

...

Pukovnik Ninić uputio je zapovjedniku  25. HRVCON-a bojniku Dubravku Radiću i pripadnicima kontingenta riječi zahvale na uspješno i sigurno provedenoj zadaći pružanja potpore provedbi zadaća KFOR-a. 

Bojnik Skorija naglasio je kako je ponosan što je i ovaj kontingent  Eskadrile višenamjenskih helikoptera 91. zrakoplovne baze pridonio sigurnosti i učinkovitosti NATO operacije potpore miru.

Oružane snage RH od 2009. godine uspješno sudjeluju u NATO operaciji potpore miru KFOR na Kosovu, a pripadnici HRZ i PZO-a obavljaju letačke zadaće u samom području operacije, u kojoj trenutno sudjeluje 29 zemalja.

Temeljna zadaća HRVCON-a je prijevoz snaga KFOR-a, tereta i VIP osoba. Pripadnici HRVCON-a smješteni su u američkoj bazi Bondsteel, Uroševac/Ferizai, a nalaze se pod izravnim zapovijedanjem zapovjednika KFOR-a general-bojnika Salvatorea Cuocia.

 

Foto: HRZ i PZO

Priredila: Lorena Tulić

Izvor: MORH

 

Ovaj materijal sufinanciran je sredstvima Fonda za poticanje pluralizma i raznovrsnosti elektroničkih medija

Novosti iz domovine

hrenfrdeituk

Harley-Davidson Zagreb

TOP AUDIO

Trenutno posjetitelja

Imamo 353 gostiju i nema članova online

A- A A+
Korona virus je:
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:

Pomoć braniteljima i njihovim obiteljima

JSN Epic is designed by JoomlaShine.com