Open menu
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 
 
Upletanje Ankare ljuti Damask
Džihadisti tzv. Islamske države u okruženju u Al Babu u Siriji
 

 

Siria

 

Džihadisti tzv. Islamske države (IS) sada su u potpunom okruženju u gradu Al Babu, njihovu posljednjem uporištu u pokrajini Alepu na sjeveru Sirije, gdje se protiv njih vode dvije ofenzive.

Al Bab je na meti sirijskih pobunjenika i turskih snaga već gotovo dva mjeseca, ali je vojska Bashara al-Assada, kojoj pomaže Rusija, nedavno pokrenula ofenzivu radi osvajanja tog simbolično važnog grada.

Premda turske snage i njihovi saveznici od početka siječnja tapkaju na mjestu sjeverno od grada, sirijska vojska i njezina pojačanja brzo napreduju u zadnjih tjedan dana, napose južno od grada. 

Upletanje Ankare ljuti Damask koji je nedavno poslao dva pisma UN-ovu Vijeću sigurnosti u kojima osuđuje turske povrede sirijskog suvereniteta. 

Napredujući s juga, snage sirijskog režima uz potporu boraca libanonskog Hezbollaha i ruskih zračnih udara, uspjele su potpuno okružiti Al Bab i okolicu, objavio je Sirijski opservatorij za ljudska prava (SOHR).

Najmanje je 11 sirijskih vojnika poginulo je danas blizu Al Baba i 14 u pokrajini Homsu u središtu zemlje, gdje se vojska također bori s tzv. IS-om, rekao je Abdel Rahman, ravnatelj SOHR-a.

Politička oporba režimu izjavila je da će 12. veljače objaviti popis svojih izaslanika koji će sudjelovati na pregovorima koji trebaju 20. veljače početi u Ženevi kako bi se zaustavio sukob.

 

Foto: 1. Twitter

Autor: UCM

Izvor: HRT

Novosti iz svijeta

Harley-Davidson Zagreb

TOP AUDIO

Trenutno posjetitelja

Imamo 224 gostiju i nema članova online

A- A A+
Srbija će ove godine morati priznati Kosovo?
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:

Pomoć braniteljima i njihovim obiteljima

Nove objave

Open menu
JSN Epic is designed by JoomlaShine.com