Open menu
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

SVIJET

Agencije su citirale Putina koji je rekao kako Rusija ne može tolerirati "prijetnje iz Ukrajine", te upozorio na strano uplitanje

 
Vladimir Putin
 

 

Novosti iz svijeta

 

Ruski predsjednik Vladimir Putin ovlastio je vojsku za specijalnu vojnu operaciju u Donbasu u Ukrajini, objavile su u četvrtak ruske novinske agencije, prenosi Reuters.

 

Agencije su citirale Putina koji je rekao kako Rusija ne može tolerirati "prijetnje iz Ukrajine", te upozorio na strano uplitanje.

...

Putinov govor emitiran na ruskim medijima:

- Donio sam odluku o provođenju specijalne vojne operacije. Njezin cilj je zaštita ljudi koji su osam godina bili izloženi maltretiranju i genocidu od strane kijevskog režima. I stoga ćemo pokušati demilitarizirati i denacificirati Ukrajinu. I također ćemo privesti pravdi one koji su počinili brojne krvave zločine nad civilima, uključujući građane Ruske Federacije, rekao je Putin na početku svog obraćanja.

- S uvažavanjem se odnosimo prema svim novonastalim zemljama nakon raspada SSSR-a. Primjer za to je naša pomoć Kazahstanu. Rusija ne može živjeti uz stalnu prijetnju koja dolazi s teritorija Ukrajine. Nije nam ostavljena nijedna mogućnost da zaštitimo svoj narod, osim ove koju danas koristimo.

Djelovanja Ruske Federacije nisu povezana sa zadiranjem u interese Ukrajine, već sa zaštitom od onih koji su Ukrajinu uzeli za taoca. Naši planovi ne uključuju okupaciju Ukrajine. Rusija neće dozvoliti Ukrajini da posjeduje nuklearno oružje. Rusija smatra da je važno da svi narodi Ukrajine mogu iskoristiti pravo na samoopredjeljenje. Sudbina Rusije je u pouzdanim rukama njezinog naroda, što znači da će ciljevi biti postignuti, a sigurnost zemlje je zajamčena. Vjerujem u vašu podršku, rekao je Putin u svojem govoru.

 

Reporter CNN-a u javljanju uživo iz ukrajinskog glavnog grada posvjedočio je kako Kijevom odjekuju eksplozije.

Priredila: Lorena Tulić

Izvor: DPCM/Hina/Jutarnji

 

 

Novosti iz svijeta

Harley-Davidson Zagreb

TOP AUDIO

Trenutno posjetitelja

Imamo 372 gostiju i nema članova online

A- A A+
Srbija će ove godine morati priznati Kosovo?
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:

Pomoć braniteljima i njihovim obiteljima

Nove objave

Open menu
JSN Epic is designed by JoomlaShine.com