Open menu
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

SVIJET

"Možemo potvrditi da su okupatori u dva konvoja krenuli prema granici između Ukrajine i Bjelorusije"

 
Černobil
 

 

Novosti iz svijeta

 

Ukrajinska nuklearna kompanija Energoatom objavila je u četvrtak da je većina ruskih snaga koje su okupirale nuklearku u Černobilu napustila elektranu i da je ostao samo mali broj vojnika.

 

Iako su Rusi zauzeli Černobil vrlo brzo nakon početka invazije 24. veljače, ukrajinski radnici nastavili su nadzirati spremnike s istrošenim nuklearnim gorivom i ostatke reaktora koji je eksplodirao 1986.

...

"Možemo potvrditi da su okupatori, koji su zauzeli nuklearku u Černobilu i ostala postrojenja u zabranjenoj zoni, u dva konvoja krenuli prema granici između Ukrajine i Bjelorusije", priopćilo je Energoatom.

Manji broj ruskih vojnika je ostao u Černobilu, dodala je tvrtka ne navodeći pojedinosti, ali je navela da su se ruske snage povukle i iz obližnjeg mjesta Slavujča gdje žive zaposleni u nuklearki.

Te informacije zasad nisu potvrdile ruske vlasti koje su ranije opovrgnule da su njihove snage odgovorne za povećan rizik u ukrajinskim nuklearnim postrojenjima.

Ukrajina je nekoliko puta izrazila zabrinutost za sigurnost Černobila i tražila da se Rusi povuku, jer zbog njih nije  bila moguća pravovremena izmjena radnika.

 

Priredila: Lorena Tulić

Izvor: Hina

 

 

Novosti iz svijeta

Harley-Davidson Zagreb

TOP AUDIO

Trenutno posjetitelja

Imamo 436 gostiju i nema članova online

A- A A+
Srbija će ove godine morati priznati Kosovo?
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:

Pomoć braniteljima i njihovim obiteljima

Nove objave

Open menu
JSN Epic is designed by JoomlaShine.com