Korisnička ocjena: 5 / 5

Zvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivna
 

 

"Životinje, odvratni, luđaci, Pocahontasi" 

Trump se okomio na vodeće članove Demokratske stranke

 

Trump

 

Novosti iz svijeta

 

 

 

Tijekom skupa "Učinom opet Ameriku velikom" u Pennsylvaniji, američki predsjednik Donald Trump okomio se na niz vodećih članova Demokratske stranke i nazvao ih "životinjama, luđacima i Pocahontasima". 

Medije pak, čijim izvještavanjem s Trumpova skupa na Floridi početkom ovoga tjedna Bijela kuća nije zadovoljna, američki predsjednik počastio je epitetima - "grozni i odvratni".

...

U svojim komentarima Trump je još jednom naglasio potrebu za sigurnijim američkim granicama, te branio način na koji je odradio susret s Vladimirom Putinom u Helsinkiju.

"Rusija je veoma nesretna zbog mog ulaska u Bijelu kuću, vjerujte. Ali dobro sam se s Putinom razumio u Helsinkiju. Svi su isprva komentirali kako je susret protekao odlično. No, nekoliko sati poslije čitam izvještaje kako sam se trebao uspraviti i krenuti u boksački meč s ruskim predsjednikom. Upitao sam se zatim - gdje je tu diplomacija?", rekao je Trump.

Inače, Ivana Trump, kći američkog predsjednika, ogradila se od oca po pitanju djece migranata i tiska, odnosno od oštrog govora svojega oca na temu imigracija i medija.

Više od 2500 djece migranata odvojenih od svojih roditelja, a koji su ilegalno ušli u Sjedinjene Države, bio je "jedan od najgorih trenutaka" koje je doživjela od dolaska u Bijelu kuću, rekla je Ivanka Trump, kći predsjednika, ali i njegova bliska savjetnica. 

"Imam jako čvrsto stjalište o tome i oštro se protivim razdvajanju obitelji", naglasila je na konferenciji koju je organizirala stranica Axios u Washingtonu.  "Imigracija je iznimno složena tema", kaže ona i naglašava kako je i sama kći imigrantice. Njezina majka odrasla je u tadašnjoj Čehoslovačkoj.

"No, živimo u pravnoj državi i moramo jako paziti da ne ohrabrujemo ponašanje koje dovodi djecu u opasnost", smatra Ivanka Trump

Suočen sa skandalom, američki predsjednik napravio je korak unazad po tom pitanju krajem lipnja i ustvrdio da su na to utjecale njegova supruga i kći. 
U još jednom distanciranju od oca, Ivanka Trump izjavila je u četvrtak da novinare ne smatra "neprijateljem naroda", a upravo se tim izrazom koristi njezin otac u učestalim napadima na medije. 

"Upitali su moju kćer Ivanku jesu li mediji neprijatelj naroda. Ona je ispravno odgovorila 'ne'", napisao je on Donald Trump na Twitteru. "FAKE NEWS (lažne vijesti), a upravo one čine velik dio tiska, neprijatelj su naroda!", napisao je.
U četvrtak navečer predsjednik Trump opet se obrušio na novinare nazivajući ih "strašnim" i "užasnim" osobama.

Ivanka Trump, koju njezin otac javno obožava i ona je preuzela ulogu "Prve kćeri", a sa suprugom Jaredom Kushnerom čini tandem savjetnika u Bijeloj kući, budila je ispočetka nade u demokratskim krugovima koji su je smatrali Njujorčankom umjerenih stajališta s brojnim prijateljima iz naprednih krugova. 

Međutim, demokrate je razočarala Ivankina šutnja na brojne kontroverzne poteze koje je povlačio njezin otac predsjednik. Jedini signal neslaganja dosad bila je napadna odsutnost Ivanke Trump i Jareda Kushnera iz ružičnjaka Bijele kuće u trenutku kada je predsjednik u lipnju 2017. objavio da se SAD povlači iz međunarodnog Pariškog sporazuma o klimi.

U intervjuu je Ivanka Trump rekla da "strastveno voli posao koji obavlja u Bijeloj kući. Krajem srpnja zatvorila je svoju tvrtku proizvodnje odjeće i modnih dodataka. Na pitanje kani li svoj radni vijek nastaviti u Bijeloj kući Ivanka Trump je odgovorila je "to je vrlo vjerojatno".

 

Foto: 1. hrt.hr

 

Priredila: Lorena Tulić

Izvor: Hina/HRT

Ovaj materijal sufinanciran je sredstvima Fonda za poticanje pluralizma i raznovrsnosti elektroničkih medija

 

 

Novosti iz svijeta

Harley-Davidson Zagreb

hrenfrdeituk

TOP AUDIO

Trenutno posjetitelja

Imamo 240 gostiju i nema članova online

A- A A+
Korona virus je:
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:

Pomoć braniteljima i njihovim obiteljima

DOMOLJUBNI PORTAL - 2019 - CrneMambe.hr