Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 
 
SVIJET

Pristaše oporbenog čelnika Juana Guaidoa nude amenstiju vojnicima okrenu li leđa Maduru
U Venezueli i dalje kaos

 
Venezuela

Novosti iz svijeta

 

 

U Venezueli i dalje kaos. Predsjednik Maduro obišao je vojnike na vježbama i pozivao ih na lojalnost.

 

Za to vrijeme pristaše oporbenog čelnika Juana Guaidoa, koji se proglasio predsjednikom, nude amenstiju vojnicima okrenu li leđa Maduru. 

...

Guaido poziva građane da nastave prosvjedovati. Zbog straha od nasilja i nedostatka osnovnih uvjeta za život tisuće stanovnika Venezuele svakodnevno napuštaju zemlju.

Situacija je strašna. Prolazimo sve ovo samo kako bismo dobili malo hrane jer u Venezueli nema ničega,  govori Eulette, učiteljica. 

Ljudi se osjećaju poraženo. Nemaju odjeće ni novca, spavaju na otvorenom, rekla je. 

Zbog krize, koja je uništila gospodarstvo, iz Venezuele je već otišlo više od tri milijuna ljudi. One koji su ostali čelnik oporbe i samoproglašeni privremeni predsjednik Juan Guaido poziva na nove prosvjede. Uputio je i apel vojnicima da ovaj put ostanu postrani.

- Vojniče domovine Venezuele, naređujem ti da ne pucaš u svoj narod. Ne pucaj u one koji su u skladu s ustavom izašli na ulice kako bi branili tvoju obitelj, tvoj posao i tvoju egzistenciju, govori  Juan Guaido, vođa venezuelske oporbe.

- sadržaj se nastavlja -

 

 Drugi upravo čitaju...
 

 

Na suprotstavljanje vlastima vojnike bi trebao potaknuti i zakon o amnestiji izglasovan u Nacionalnoj skupštini koja je pod kontrolom oporbe. Da bi mu vojska mogla otkazati poslušnost, pribojava se i predsjednik Maduro, kojem zbog optužbi za namještanje rezultata mnogi osporavaju izbornu pobjedu. Posjetio je vojnike i pozvao ih na lojalnost.

Maduro je kritizirao upletanje međunarodne zajednice i okomio se na ultimatum Europske unije za raspisivanje novih izbora u Venezueli do kraja tjedna. 

Europa je zauzela vrlo drsko i neodrživo stajalište i mora povući ultimatum,  ističe Nicolas Maduro, predsjednik Venezuele. 

Važno je da je Europa diktatoru dala ultimatum za mirno rješavanje krize. Nažalost, Maduro se neće samo probuditi i shvatiti da uništava gospodarstvo Venezuele,  rekao je Juan Guaido, vođa venezuelske oporbe.

Maduro je ublažio svoju odluku o izgonu američkih diplomata i dopustio im da u zemlji ostanu još 30 dana. Sjedinjene Države upozorile su Venezuelu da će svaka prijetnja upućena njihovim diplomatima ili opozicijskom čelniku Guaidou naići na žestok odgovor.  

Foto: 1. Izvor

Priredila: Lorena Tulić

Izvor: HRT

 

Ovaj materijal sufinanciran je sredstvima Fonda za poticanje pluralizma i raznovrsnosti elektroničkih medija

 

Novosti iz svijeta

hrenfrdeituk

Harley-Davidson Zagreb

TOP AUDIO

Trenutno posjetitelja

Imamo 329 gostiju i nema članova online

A- A A+
Korona virus je:
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:

Pomoć braniteljima i njihovim obiteljima

JSN Epic is designed by JoomlaShine.com