Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

SVIJET

"Uspjeli smo neutralizirati 33 terorista, uzeti jednog zarobljenika i osloboditi dvojicu malijskih policajaca koji su bili uzeti za taoce"

 
Mali
 

 

Novosti iz svijeta

 

Francuske snage ubile su 33 militanta u subotu u Maliju, u blizini granice s Mauritanijom, objavio je francuski predsjednik Emmanuel Macron.

 

"Uspjeli smo neutralizirati 33 terorista, uzeti jednog zarobljenika i osloboditi dvojicu malijskih policajaca koji su bili uzeti za taoce", rekao je Macron tijekom govora u Obali Bjelokosti.

...

Francuska, bivša kolonijalna sila, jedina je zapadna zemlja sa značajnom vojnom prisutnošću u Maliju i šire na području Sahela, regije u zapadnoj Africi.

"Taj značajan uspjeh, to je angažman naših snaga, to je potpora koju dajemo Maliju, regiji i našoj vlastitoj sigurnosti", rekao je Macron.

Zapovjedništvo francuske vojske potvrdilo je broj ubijenih u operaciji, za koju je objavilo da je izvedena tijekom noći na subotu blizu granice s Mauritanijom, sjeveroistočno od grada Mopti u Maliju.

Prošlog je mjeseca u nesreći helikoptera u Maliju poginulo 13 francuskih vojnika. Francuski je predsjednik proveo noć na subotu s francuskim snagama u Abidžanu.

 

 

 

Priredila: Lorena Tulić

Izvor: Hina

 

Novosti iz svijeta

Harley-Davidson Zagreb

hrenfrdeituk

TOP AUDIO

Trenutno posjetitelja

Imamo 274 gostiju i nema članova online

A- A A+
Zbog posebnih zdravstvenih preventivnih mjera najviše mi nedostaje:
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:

Pomoć braniteljima i njihovim obiteljima

DOMOLJUBNI PORTAL - 2019 - CrneMambe.hr