Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 
 
Nova pomorska nesreća u kojoj je sudjelovala američka ratna mornarica
Deset mornara nestalo u sudaru američkog ratnog broda i tankera
 

Sudar američkog ratnog broda i tankera

 

Novosti iz svijeta

 

Prema raspoloživim podacima, deset je mornara nestalo nakon sudara američkog ratnog broda i tankera u blizini Singapura, objavila je američka ratna mornarica, čiji su razarači time dva puta u razmaku od dva mjeseca sudjelovali u pomorskim nesrećama na tom području.

 

Pokrenuta je akcija potrage i spašavanja u kojoj sudjeluju singapurski brodovi, helikopteri i remorkeri te zrakoplovstvo američke ratne mornarice, dodaje se.

...

U sudaru je, prema prvim izvješćima, oštećena lijeva stražnja strana američkog ratnog broda, koji trenutačno plovi prema luci, izvijestili su iz Washingtona.

Tanker Alnic MC plovi pod liberijskom zastavom. Dug je 183 metra, a ukupna mu je nosivost 50.760 tona. U vrijeme sudara prevozio je gotovo 12 tisuća tona goriva, ali teret nije iscurio u more, rekao je telefonom za Reuters član posade koji je želio ostati anoniman. Napominje da im je oštećen ventil i da plove prema Singapuru radi cjelovitog pregleda oštećenja.

Pomorski putevi oko Singapura spadaju među najprometnije i najvažnije u svijetu i na njima se odvija gotovo četvrtina ukupne svjetske trgovine robom i naftom.

Aktualni je sudar drugi u dva mjeseca u toj regiji u kojem su sudjelovali američki ratni brodovi. Sredinom lipnja američki razarač USS Fitzgerald sudario se s filipinskim kontejnerskim brodom ispred japanske obale i potonuo. U nesreći je stradalo sedam mornara.

 

Američka ratna mornarica pojačala je nazočnost u regiji u kontekstu pojačanih napetosti na korejskom poluotoku i kineske gradnje umjetnih otoka u Južnom kineskom moru.

 

Foto: Twitter

Priredila: Lorena Šafarić

Izvor: HRT

Ovaj materijal sufinanciran je sredstvima Fonda za poticanje pluralizma i raznovrsnosti elektroničkih medija.

Novosti iz svijeta

hrenfrdeituk

Harley-Davidson Zagreb

TOP AUDIO

Trenutno posjetitelja

Imamo 290 gostiju i nema članova online

A- A A+
Korona virus je:
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:

Pomoć braniteljima i njihovim obiteljima

DOMOLJUBNI PORTAL - 2019 - CrneMambe.hr