Korisnička ocjena: 5 / 5

Zvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivna
 
 
"U interesu je mađarske nacije da se solidarizira s Poljacima i učini što može da se protiv njih ne primijeni nikakva sankcija EU-a"
Orban: Tko napadne Poljsku napada cijelu srednju Europu
 

Orban

 

Novosti iz svijeta

 

Mađarski premijer Viktor Orban potvrdio je da će se odlučno usprotiviti kaznenom postupku Europske unije prema Poljskoj ocijenivši da onaj "tko napadne Poljsku napada cijelu srednju Europu".

 

"U interesu je mađarske nacije da se solidarizira s Poljacima i učini što može da se protiv njih ne primijeni nikakva sankcija EU-a", izjavio je Orban, premijer iz konzervativne stranke, za mađarski javni radio.

...

Nakon mjeseci upozorenja, Europska komisija aktivirala je protiv Poljske postupak koji u povijesti EU još nije bio primijenjen, a predviđa i mjeru oduzimanja prava glasa državi članici Unije ako se ona ne odrekne spornih pravosudnih zakona. Bez pristanka Mađarske, sankcije ne mogu biti primijenjene jer je europski postupak složen i zahtijeva jednoglasno prihvaćanje svih europskih zemalja, osim članice koja je meta sankcija.

Po vodstvom Viktora Orbana od 2010. godine, Mađarsku su zadnjih godina često kritizirali europski partneri jer je provodila reforme koje Unija ocjenjuje štetnima za pravnu državu i za ravnotežu vlasti. Orban se snažno protivi prihvaćanju izbjeglica u Mađarskoj i od 2015. godine bori se protiv europske migracijske politike. Istaknuo je da računa, kad je riječ o suprotstavljanju migracijskoj politici Unije, na solidarnost Beča sa zemljama srednje Europe okupljene u regionalnu Višegradsku skupinu (Češka, Mađarska, Poljska, Slovačka). "Vrijeme radi za zemlje" koje se protive prihvaćanju stranih zajednica, smatra Orban koji očekuje da će i "drugdje na Zapadu doći na vlast vlade koje se protive imigraciji".

 

 

Foto: 1. Izvor

Priredila: Lorena Tulić

Izvor: HRT

Ovaj materijal sufinanciran je sredstvima Fonda za poticanje pluralizma i raznovrsnosti elektroničkih medija.

Novosti iz svijeta

hrenfrdeituk

Harley-Davidson Zagreb

TOP AUDIO

Trenutno posjetitelja

Imamo 479 gostiju i nema članova online

A- A A+
Korona virus je:
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:

Pomoć braniteljima i njihovim obiteljima

DOMOLJUBNI PORTAL - 2019 - CrneMambe.hr