Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 
 
Erdogan: Ako učinite još korak, granice će se otvoriti, utuvite si to u glavu
Erdogan prijeti otvaranjem granica
 

 

Erdogan

 

Turski premijer Recep Tayyip Erdogan zaprijetio je da će otvoriti granice kako bi propustio migrante koji žele ući u Europu, dan nakon što se u Europskom parlamentu glasovalo o zamrzavanju pregovora o prijamu Turske u EU.Kad se 50.000 migranata okupilo na graničnom prijelazu Kapikule (na tursko-bugarskoj granici), zvali ste upomoć. Počeli ste se pitati: Što ćemo ako Turska otvori svoje granice? Dobro me poslušajte. Ako učinite još korak, te će se granice otvoriti, utuvite si to u glavu,  kazao je Erdogan u govoru u Istanbulu.

U neobvezujućoj rezoluciji, prihvaćenoj velikom većinom u Strasbourgu, eurozastupnici su pozvali u četvrtak na "privremeno zamrzavanje" pristupnih pregovora s Turskom zbog "neobuzdane" represije koja traje od neuspjeloga državnog udara u srpnju.

Erdoganove izjave odgovor su na europske strahove da će turski režim odustati od primjene sporazuma o migrantima, potpisanoga u ožujku s EU-om, i prekinuti zadržavati izbjeglice koje pokušavaju doći do Europe. Turska na svojem tlu ima 2,7 milijuna sirijskih izbjeglica.

 

Foto: HRT

Autor: HRT

Novosti iz svijeta

Harley-Davidson Zagreb

hrenfrdeituk

TOP AUDIO

Trenutno posjetitelja

Imamo 306 gostiju i nema članova online

A- A A+
Zbog posebnih zdravstvenih preventivnih mjera najviše mi nedostaje:
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:

Pomoć braniteljima i njihovim obiteljima

DOMOLJUBNI PORTAL - 2019 - CrneMambe.hr