Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 
 
SVIJET

Alternativni plan u roku 3 dana, umjesto planiranih 3 tjedna
May pretrpjela još jedan poraz u parlamentu u vezi s Brexitom

 
Theresa May

Novosti iz svijeta

 

 

Britanska premijerka Theresa May pretrpjela je još jedan poraz u parlamentu nakon što su zastupnici zatražili da vlada u roku od par dana izađe s planom B ako ne prihvate njezin plan napuštanja EU-a.

Manje od tri mjeseca izlaska Britanije iz Unije, parlament je petodnevnu raspravu o premijerkinu planu za Brexit počeo demonstrirajući silu i mijenjajući njezin plan aktivnosti, ako zastupnici idućeg utorka odbiju sporazum May s Bruxellesom.
...
Omjerom glasova 308 prema 297 zastupnici su vladu obvezali da, u slučaju takvog ishoda u utorak, alternativni plan predstavi u roku od tri, umjesto ranije planiranih 21 dan.

Premijerkin glasnogovornik izjavio je da je vladin savjet bio da parlament ne može mijenjati proceduru Brexita, no smatra da predstojeće glasanje ne bi trebalo utjecati na ukupne vladine planove.
- Činimo sve što možemo kako bi u utorak imali smisleni ishod glasanja, rekao je glasnogovornik.

U kombinaciji s izjašnjavanjem parlamenta u utorak navečer kada je vladi ograničio mogućnost Brexita bez sporazuma, porazi u parlamentu ukazuju na neizvjesnu poziciju May i teškoće s kojima se susreće kako bi osigurala usvajanje svoga plana.

- sadržaj se nastavlja -

 

 

 Drugi upravo čitaju...
 

 

Prvi poraz pretrpjela je u utorak kasno navečer kada se 20 zastupnika njezine stranke priklonilo oporbi i glasalo za amandman na zakon o financijama. Tim amandmanom vladi se sužava prostor za izmjenu fiskalne politike u slučaju Brexita bez sporazuma.

Oporbena Laburistička stranka najavila je da će odmah zatražiti glasanje o povjerenju premijerki, ako parlament odbije njezin sporazum s Bruxellesom.
Kako raste mogućnost izlaska bez dogovora, EU razmatra kako odgoditi Brexit, a zagovornici Unije održavanje novog referenduma, nakon što su se građani 2016. tijesno odlučili za izlazak iz Unije.

Ako zastupnici odbiju premijerkin dogovor, jedina opcija je izlazak bez sporazuma, a mogućnost poremećaja u opskrbi, nedostatka lijekova i blokiranih luka navela je vladu i tvrtke da intenzivnije rade na planovima za nepredviđene situacije.

Foto: 1.  scrshot HRT

Priredila: Lorena Tulić

Izvor: Hina

 

Ovaj materijal sufinanciran je sredstvima Fonda za poticanje pluralizma i raznovrsnosti elektroničkih medija

 

Novosti iz svijeta

Harley-Davidson Zagreb

hrenfrdeituk

TOP AUDIO

Trenutno posjetitelja

Imamo 306 gostiju i nema članova online

A- A A+
  • Pomoć oboljelim braniteljima
  • Podrška radu Udruge
Ocijenite obrazovnu reformu:
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:

Pomoć braniteljima i njihovim obiteljima

JSN Epic is designed by JoomlaShine.com