Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 
 
SVIJET

Caracas "službenim diplomatskim putem obavijestio eurozastupnike koji su htjeli posjetiti zemlju radi planiranja urote, da neće biti pušteni"
Zastupnici EP-a: Upravo nas protjeruju iz Venezuele

 
Venezuela

Novosti iz svijeta

 

 

Oporbeni čelnik Juan Guaido kritizirao je "izolirani i sve nerazumniji režim" zbog izgona petero europskih zastupnika, na početku tjedna presudnog za Venezuelu jer u subotu u zemlju treba ući humanitarna pomoć, čemu se predsjednik Nicolas Maduro protivi.

 

"Upravo nas protjeruju iz Venezuele: oduzeli su nam putovnice, nisu nas obavijestili o razlogu izgona i nismo dobili nikakav dokument u kojemu bi bili navedeni razlozi takve odluke", rekao je Španjolac Esteban Gonzalez Pons, jedan od petero europskih zastupnika (svi iz redova Europske pučke stranke, desnica i desni centar), u videoporuci snimljenoj u zračnoj luci Caracas-Maiquetia.

...

"Prvo smo međunarodno izaslanstvo koje je trebalo posjetiti privremenog predsjednika Juana Guaidoa. Problem nije u tome što nas se ne pušta u zemlju, nego što se privremenom predsjedniku ne dopušta da se sastane sa stranim vlastima u Venezueli", požalio se.

Juan Guaido je odmah na Twitteru kritizirao "uzurpatora koji samo želi otežati tranziciju. Nastavimo s potrebnim pritiskom kako bi priveli kraju tu uzurpaciju!"

- sadržaj se nastavlja -

 

 Drugi upravo čitaju...
 

 

Madurov ministar vanjskih poslova Jorge Arreaza rekao je na istom kanalu da je Caracas "službenim diplomatskim putem prije nekoliko dana obavijestio skupinu eurozastupnika koji su htjeli posjetiti zemlju radi planiranja urote, da neće biti pušteni te da je od njih zatraženo da odustanu i tako spriječe daljnju provokaciju".

Režim Nicolasa Madura koji podupiru Rusija, Kina, Turska, Iran i Kuba, nadzire granice zemlje. Juan Guaido, predsjednik parlamenta koji se 23. siječnja proglasio privremenim predsjednikom priznaje pak pedesetak zemalja, među kojima Sjedinjene Države, ali nema poluge vlasti u svojim rukama.

Foto: 1.  AFP

Priredila: Lorena Tulić

Izvor: Hina

 

Ovaj materijal sufinanciran je sredstvima Fonda za poticanje pluralizma i raznovrsnosti elektroničkih medija

 

Novosti iz svijeta

Harley-Davidson Zagreb

hrenfrdeituk

TOP AUDIO

Trenutno posjetitelja

Imamo 259 gostiju i nema članova online

A- A A+
  • Pomoć oboljelim braniteljima
  • Podrška radu Udruge
U drugom krugu predsjedničkih izbora biti će:
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:

Pomoć braniteljima i njihovim obiteljima

DOMOLJUBNI PORTAL - 2019 - CrneMambe.hr