Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

SVIJET

"Australija ulaže 200 milijarda dolara u izgradnju obrambenih kapaciteta"

 
Oružje
 

 

Novosti iz svijeta

 

 

 

Australija je postala druga najveća uvoznica oružja svrstavši se iza Saudijske Arabije, objavio je švedski think-tank na temelju podataka instituta Stockholm International Peace Research Institute (SIPRI), piše u ponedjeljak njemačka novinska agencija dpa.

 

Od 2017. do 2018. Australija je s četvrtog skočila na drugo mjesto, navodi SIPRI, a razlog za to je kupnja novih zrakoplova i podmornica, objavila je mreža ABC.

...

Posljednjih godina Australija je povećala uvoz vojnih zrakoplova i brodova zbog ocjene da je sigurnosno stanje u regiji pod povećanom prijetnjom.

 

Kina na trećem mjestu

Prvo mjesto među uvoznicima oružja zauzima Saudijska Arabija, a Kina se sa šestog mjesta u 2017.  popela na treće u 2018. 

Indija je s drugog pala na četvrto mjesto. 

Istodobno, australska konzervativna vlada nastoji zemlju svrstati među 10 najvećih izvoznika oružja do 2027., ali čini se da u tome posustaje jer je s 18. mjesta u 2017. pala na 25. u 2018. 

"Australija ulaže 200 milijarda dolara u izgradnju obrambenih kapaciteta", navodi ured glasnogovornika ministarstva obrane za dpa.

Prve četiri izvoznice oružja su Sjedinjene Države, Rusija, Francuska i Njemačka, a peto mjesto u 2018. zauzela je Španjolska koja se na to mjesto popela s devetog u 2017. 

 

 

Priredila: Lorena Tulić

Izvor: Hina

 

 

Novosti iz svijeta

Harley-Davidson Zagreb

hrenfrdeituk

TOP AUDIO

Trenutno posjetitelja

Imamo 296 gostiju i nema članova online

A- A A+
Zbog posebnih zdravstvenih preventivnih mjera najviše mi nedostaje:
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:

Pomoć braniteljima i njihovim obiteljima

DOMOLJUBNI PORTAL - 2019 - CrneMambe.hr