Open menu
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

SVIJET

Hrvatska je ovoga tjedna uvela obveznu dvotjednu karantenu za sve one koji ulaze iz BiH zbog porasta broja zaraženih koronavirusom

 
BiH
 

 

Novosti iz svijeta

 

Ministrica vanjskih poslova BiH Biserka Turković najavila je protumjere Hrvatskoj budući da je u nedjelju na graničnom prijelazu Doljani putnicima iz BiH onemogućen tranzit kroz RH prema Neumu.- Referirajući se na informaciju i činjenicu da je građanima BiH onemogućen čak i tranzit kroz Hrvatsku, nesporno je da će ministarstvo na čijem sam čelu već sutra, prvi naredni radni dan, predložiti reciprocitet, rekla je Turković.


- Naime, mišljenja sam da je nesporna činjenica da Hrvatska kao članica EU-a mora poštivati zajedničke stavove, ali se ne slažem s činjenicom da se našim građanima zabrani i tranzit kroz Hrvatsku, kazala je ona, a prenosi njezin ured. Pritom je dodala da Hrvatska ima mnogo veći broj novozaraženih koronavirusom i da značajno manje provodi testiranja.

- Nije mi poznato zbog čega se Hrvatska odlučila na ovakve mjere, ali poznat je naš pozitivan odnos prema svim zemljama u okruženju kada je riječ o turizmu, poslovnim putovanjima i mogućnostima trgovinske razmjene u vremenima koja su do jučer za nas bila nepoznata, a to je vrijeme pandemije.

Hrvatska je ovoga tjedna uvela obveznu dvotjednu karantenu za sve one koji ulaze iz BiH zbog porasta broja zaraženih koronavirusom.

Građani BiH, koji su se danas uputili u Neum, nisu mogli prijeći granicu, navodi sarajevski portal Kliks i kaže da mu je na graničnom prijelazu Doljani rečeno da tranzit kroz Hrvatsku nije dozvoljen.

Granicu je prethodnih dana bilo moguće prijeći kada se radilo o tranzitu, navodi portal.

Postoji alternativni put do Neuma, preko Svitave, ali on je u veoma lošem stanju.

 

 

Priredila: Lorena Tulić

Izvor: Hina

 

 

Novosti iz svijeta

hrenfrdeituk

Harley-Davidson Zagreb

TOP AUDIO

Trenutno posjetitelja

Imamo 460 gostiju i nema članova online

A- A A+
Komunikacija Milanović - Plenković je za Vas:
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:

Pomoć braniteljima i njihovim obiteljima

Open menu
JSN Epic is designed by JoomlaShine.com